Charlotte Fry - Everdale
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots
Charlotte Fry - Everdale Longines FEI Dressage European Championships 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

EK Dressuur | Charlotte Fry: “Everdale gaf me alles wat hij in zich had”

Dressuur

Charlotte Fry en de KWPN-hengst Everdale (v. Lord Leatherdale) reden naar een knappe vijfde plaats in de Grand Prix Spécial van het Europees Kampioenschap Dressuur. Dit dezen ze met een nieuw persoonlijk record van 78,15%.

Advertisement

Enorme wissels

Daarmee neemt Charlotte plaats tussen haar teamgenoten Charlotte Dujardin, die derde werd, en Carl Hester, die beslag legde op de zesde plaats. Naderhand vertelde ze aan Horse & Hound: “Everdale gaf me echt het beste gevoel ooit. Hij was ontzettend geconcentreerd en gaf me een mega galop. De wissels pasten nog maar net in de ring, ze waren enorm. Everdale gaf me alles wat hij in zich had en dat was een super gaaf gevoel.” 

Echte showbink

Charlotte reed haar proef erg gefocust door. “Ik denk dat je dat ook wel moet wanneer je na Cathrine Dufour en voor Jessica von Bredow-Werndl rijdt. Dan moet je je mannetje staan”, lachte Charlotte. “Hij houdt van het publiek en is een echte showbink. Everdale werd erg enthousiast van het applaus voor Cathrine Dufour, maar op het moment dat we de AC-lijn op reden was hij bij de les.”

Bron: Horse & Hound

Foto: DigiShots