Everdale en Fry
© DigiShots
Everdale en Fry © DigiShots

Charlotte Fry: “Twee troeven richting de Olympische Spelen”

Dressuur
Advertisement
De Britse Charlotte Fry kwam was vandaag onoverwinnelijk op CDI Compiègne in zowel de Lichte als de Zware Tour (CDI3*). Met de KWPN-hengst Everdale (v. Lord Leatherdale) won ze vandaag dik de Grand Prix met 76,67%. Morgen komt ze met Dark Legend (v. Zucchero) aan de start in de FEI Nations Cup. Met beide paarden is ze nog in de race richting de Olympische Spelen.

‘Laat me nooit zitten’

Over haar proef met Everdale vandaag vertelt ze: “Hij liep heel goed. Het is een fantastisch paard en hij laat me nooit zitten. Zijn hele galopwerk was al weer zoveel beter. In de stap en de piaffe en passage was hij alleen even geïrriteerd door de vliegen die er ineens waren door het warme weer. Dat heeft wel punten gekost, maar verder ben ik heel tevreden met hoe het ging. Richting de Olympische Spelen heb ik nog geen keuze gemaakt. Ik ben met twee paarden in de running”, vertelt ze enthousiast, waarmee ze doelt op Dark Legend die ze morgen start in de Nations Cup CDIO5*.

Geweldig gevoel

Met Don Joe (v. Diëgo) was ze vandaag ook onverslaanbaar in de Lichte Tour. Hun Prix St. Georges-proef was goed voor 74,65%. “Voor hem was het zijn tweede internationale wedstrijd op dit niveau, na Hagen. Hij was echt fantastisch en had geen fouten. Hij geeft me echt een geweldig gevoel. Ik ben heel benieuwd naar de toekomst met hem op het hoogste niveau!” Bekijk hier alle uitslagen. Bron: De Hoefslag