GLOCK's Zonik N.O.P. hier nog onder Edward Gal tijdens CHIO Rotterdam 2018
GLOCK's Zonik N.O.P. hier nog onder Edward Gal tijdens CHIO Rotterdam 2018 Foto: DigiShots

Hans Peter Minderhoud over debuut GLOCK’S Zonik N.O.P.: “Hij past me goed”

Dressuur
Advertisement
Onlangs werd bekend dat Hans Peter Minderhoud met oog op de Olympische Spelen GLOCK’S Zonik N.O.P. (v. Blue Hors Zack) overgenomen had van Edward Gal, die al twee toppaarden heeft aan de Totilas-zonen GLOCK’S Toto jr en GLOCK’S Total Us. Vandaag maakte Hans Peter zijn wedstrijddebuut met Zonik. Dit deed hij op CDI Compiègne, waar hij ruim73% noteerde in de Grand Prix, waarmee ze vierde werden.

Eerste keer in de ring

“Normaal start je eerst een keer nationaal Grand Prix, maar dat hebben we nog niet gedaan. Dit was dus de eerste keer in de ring samen op dit niveau”, steekt Hans Peter van wal. “Op zich was ik tevreden. Hij liet hele goede dingen zien, maar we hadden ook nog onnodige foutjes. Het begon al met binnenkomen. Voordat ik gegroet had, vertrok hij al weer. Dat hoeft natuurlijk niet en kan hij voor een acht. In beide series had ik ook foutjes, terwijl hij die normaal safe springt. Ik rij hem al een tijdje thuis, maar in de ring is het toch net weer anders.”

Ergens beginnen

Over Zonik vertelt hij verder: “Het is een super fijn paard. Daarnaast is hij groot en ik heb echt wat voor me met zijn fraaie front. Ik kan er lekker mee rijden. Hij past me goed! Natuurlijk baal ik van de foutjes. Als die er niet zijn kan de score echt een stuk omhoog, maar we moeten natuurlijk ergens beginnen.”

Olympische kwalificaties

Nicole Werner, de trainer van Hans Peter, vult aan: “Zonde van de foutjes, maar Zonik is al heel lang niet mee geweest en dit was als combinatie hun debuut. Dat kan dat gebeuren natuurlijk. Morgen mogen ze weer en hopelijk laten ze dan een foutloze proef zien. Er zat wel een klein beetje druk achter om nu de ring in te gaan, omdat Hans Peter zijn Olympische kwalificaties nog met hem moest halen. Daarvoor moet hij twee keer 66% halen. Dat is vandaag ruimschoots gelukt”, lacht ze. “GLOCK’S Dreamboy N.O.P. is Hans Peter zijn eerste paard, maar het is altijd fijn om een tweede paard te hebben die je kunt inzetten als het eerste paard om wat voor reden dan ook weg valt.”

Charlotte Fry

Patrick van der Meer kwam in deze CDI3* Grand Prix aan de start met Sephora S (v. Sir Donnerhall II) en noteerde 68,46%. Hiermee bleef hij nipt achter Nars Gottmer, die met Golden Boy Vinckenburgh (v. Apache) 68,5% behaalde en twintigste werd. Karen Nijvelt en Darwin (v. Maestro) behaalden 66,76% en eindigden als 28e. De zege was voor Charlotte Fry en Everdale (v. Lord Leatherdale) met 76,67%. Zaterdag staat de Grand Prix van de FEI Nations Cup op het programma. Daarin komen Patrick van der Meer, Kebie van der Heijden Nars Gottmer aan de start. Bekijk hier de volledige uitslag. Bron: De Hoefslag