Isa-Bo Caspers met Mister Diamant.
Isa-Bo Caspers met Mister Diamant. Foto: Privébezit

Isa-Bo Caspers (13) nieuwe amazone 1.75m hoge hengst Mister Diamant: “Hij is super braaf”

Springen

Sinds een paar weken zijn Isa-Bo Caspers (13) en de vierjarige hengst Mister Diamant (v. Diamant de Semilly) een combinatie. Hoewel Isa-Bo staat te popelen om met hem op wedstrijd te gaan, moet ze nog wachten tot januari. Ze wordt namelijk volgend jaar veertien en mag dus dan pas met een hengst op wedstrijd verschijnen.

Advertisement

Geen paard meer

Isa-Bo haar ouders hadden in eerste instantie een leerpaard voor haar gekocht. Moeder Heidi Euverman vertelt: “Dit paard had twee jaar geleden in België al een peesblessure gehad. Helaas speelt dat op dit moment weer op. Daardoor had Isa-Bo geen paard meer om te rijden. Wij kennen Eric-Jan en Jannemiek van Hengstenhouderij HS Meijer al langer en hadden ze al eens gevraagd of ze niet een fijn paard voor Isa-Bo hadden.”

Gelijk goed

“Op een gegeven moment waren ze bij ons en zei Eric-Jan dat ze een vierjarige hengst hadden waar Isa-Bo op kon. Ik twijfelde wel, omdat Isa-Bo eerder een ponyhengst had gereden waar niets mee te beginnen was wanneer er anderen in de baan waren. Isa-Bo heeft eerst een week bij Eric-Jan en Jannemiek gereden en dat ging gelijk top. Daarom hebben we besloten dat Mister Diamant bij ons kwam te staan en dat Isa-Bo hem verder zou trainen.”

Aanleren

Isa-Bo vertelt zelf: “Ik wilde al langer een keer een jong paard om op concours uit te brengen. Ik heb tot nu toe alleen pony’s gehad die al wat kenden en daar heb ik veel van geleerd. Nu leek het me leuk om een ander paard alles aan te leren op wedstrijd. Het is super fijn om nu op Mister Diamant te rijden. Hij leert heel erg snel en is super braaf. Hij wil ook graag voor je werken.”

Heel nuchter

Isa-Bo springt het liefst een parcours door met de 1.75m hoge hengst. “Dat geeft echt een gaaf gevoel. Je doet met springen echt iets, er zit wat actie in. Dat vind ik leuk.” Vindt ze het spannend om een hengst te rijden? “Eigenlijk niet. Mister Diamant is super nuchter. Je merkt dat hij soms wat kijkerig is naar merries, maar meer doet hij niet.” Gelukkig weet Mister Diamant zijn twee banen dus goed van elkaar te scheiden. Heidi: “Hij springt alleen op de bok en daardoor doet hij ook eigenlijk niets naar andere merries. Alleen aan de hand kan hij nog wel eens wat brullen, onder het zadel doet hij niets.”

Verder oefenen

De amazone vervolgt: “Omdat ik 13 ben mag ik Mister Diamant nu nog niet uitbrengen. Dat mag pas in januari omdat ik volgend jaar veertien wordt. Ik vind het wel moeilijk om te wachten. Het liefst nam ik hem nu al mee op concours.” Heidi vult aan: “Hij is nog niet helemaal klaar, maar een BB-parcours zou moeten kunnen. Op deze manier hebben ze in ieder geval nog mooi een beetje tijd om te oefenen. Hopelijk kunnen ze in januari dan lekker gaan starten.”

Vertrouwen

Wat zijn de doelen van Isa-Bo? “Ik wil graag hoger gaan springen, het zou leuk zijn om naar 1.40m te gaan. Ik ben daar niet bang voor want ik vertrouw Mister Diamant helemaal. Het lijkt me gaaf om verder te gaan in de springsport en om ooit een keer een Nederlands Kampioenschap te rijden.” 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit