Sanne van Hoof - Roosendaal’s Lollipop
The Dutch Masters 2023
© DigiShots
Sanne van Hoof - Roosendaal’s Lollipop The Dutch Masters 2023 © DigiShots DigiShots

Twaalfjarige Sanne van Hoof aan kop op The Dutch Masters: “Een hele leuke verrassing!”

Sport The Dutch Masters

De nog maar twaalfjarige Sanne van Hoof wist afgelopen weekend op The Dutch Masters de zege in de klasse C-90/100cm op naam te schrijven met haar dertienjarige Roosendaal’s Lollipop (v. Jonker’s Olivier). Met haar barragetijd van 28.82 seconden liet de combinatie de concurrentie ver achter zich en maakte ze een mooie stap in de richting van Sanne’s grote droom; succesvol worden in de paardensport. 

Advertisement

“Ze past zich goed aan”

De ambitieuze amazone is sinds haar negende actief bezig met de paardensport. “Ik heb Lolli nu zo’n drie jaar en sindsdien ben ik serieus bezig met wedstrijden rijden”, steekt ze van wal. “Lolli is op stal heel lief en rustig. Onder het zadel is ze best makkelijk te rijden, omdat ze zich heel goed aanpast. Bij mij is ze bijvoorbeeld heel anders dan bij mijn broertje.”

Verrassing

Hoewel het de eerste keer was dat de combinatie op The Dutch Masters aan de start mocht verschijnen, heeft ze al andere mooie titels op naam staan. Zo werden ze eerder al een keer Brabants kampioen en twee keer Nederlands kampioen. “Doordat er andere mensen wegvielen, mochten Lolli en ik op Indoor Brabant rijden. Dat was al een hele leuke verrassing, maar om dan ook nog te winnen, is extra leuk”, vertelt ze enthousiast. 


Sanne van Hoof - Roosendaal’s Lollipop The Dutch Masters 2023 © DigiShots - DigiShots

Razendsnel

De combinatie vloog door het parcours heen en liet de concurrentie in de barrage meer dan twee hele seconden achter zich. “Lolli kan kort draaien en is in de loop der jaren heel snel geworden. Ik had van tevoren niet verwacht dat ik de bocht naar de dertiende hindernis zo scherp kon maken, maar toen ik zag dat ik het haalde, ben ik ervoor gegaan.”

Olympische droom

Zo lang als Sanne zich kan herinneren is het al haar droom om succesvol te worden in de paardensport. “Ik wil heel graag beter worden. Ik weet dat het lang niet voor iedereen weggelegd is, maar als het zou kunnen, zou ik graag Olympiade-ruiter willen worden of voor Nederland willen uitkomen bij de children”, sluit ze gemotiveerd af. 


Sanne van Hoof - Roosendaal’s Lollipop The Dutch Masters 2023 © DigiShots - DigiShots

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Sanne van Hoof - Roosendaal’s Lollipop
The Dutch Masters 2023
© DigiShots
Sanne van Hoof - Roosendaal’s Lollipop
The Dutch Masters 2023
© DigiShots