Dinja van Liere (NED) - Vita di Lusso
The Dutch Masters 2023
© DigiShots
Dinja van Liere (NED) - Vita di Lusso The Dutch Masters 2023 © DigiShots Leanjo de Koster

The Dutch Masters | Reesink Horses-groom Susan van Dongen: “We weten wat we aan elkaar hebben”

Dressuur The Dutch Masters

Dat Dinja van Liere en Vita di Lusso een goede combinatie vormen, werd nogmaals bewezen op The Dutch Masters. Dinja reed de achtjarige Vitalis-zoon, die in eigendom van Reesink Horses is, vrijdag naar de winst in de Prix St. Georges en zaterdag naar de winst in de Intermediaire I; de Hoefslag Prize. Groom Susan van Dongen is een onmisbare schakel in het team van Reesink Horses en was ook dit keer aanwezig op Indoor Brabant om Dinja te helpen. 

Advertisement

Stalmanager, leidinggevende en groom

Susan is nu ongeveer een jaar in dienst bij Reesink Horses. “Ik ben voornamelijk stalmanager en leidinggevende, maar richt me ook op het groomen op wedstrijd. Wanneer we met meerdere paarden of hengsten op wedstrijd gaan, ben ik vaak de eerste die mee gaat. Dinja’s andere groom, Sterre Paardekooper, gaat vaak met Hartsuijker mee, omdat hij heel lief is en zij op die manier de kneepjes van het vak goed kan leren”, vertelt ze. 

“Ik ben echt fan van Vita”

“Ik geniet er altijd van om met Vita di Lusso mee op wedstrijd te gaan. Hij is heel ongecompliceerd, houdt van aandacht en is super lief en zachtaardig. Met stappen heeft hij er wel flink de pas in, maar hij zal geen stap verkeerd zetten. Het is denk ik wel het liefste paard dat we hebben, dus ik ben echt fan van hem. Je band met de paarden wordt sterker en sterker als je ze meeneemt naar zo’n internationale wedstrijd. Je bent veel meer één op één met ze bezig dan thuis.”

“We weten wat we aan elkaar hebben”

“Zoals Dinja zelf altijd al zegt, vorm je als eigenaar, ruiter, groom en trainer echt een team. Als één van de schakels mist, dan klopt het niet. Ik moet eerlijk zeggen dat wij allemaal geen blad voor de mond nemen, waardoor we weten wat we aan elkaar hebben. We weten wat er van ons verwacht wordt, waardoor we een goed team vormen. Reesink Horses geeft ons de vrije hand en vertrouwt ons volledig, wat heel erg fijn is in dit werk.”


Dinja van Liere en Susan van Dongen met Hermès N.O.P. © DigiShots 

Tijdsintensief 

Indoor Brabant voelt voor Susan als Bosschenaar zijnde echt als een thuishaven. “De voorbereidingen op een wedstrijd als deze beginnen thuis al, omdat we ervoor moeten zorgen dat we overal goed op zijn voorbereid. Ik maak als groom zijnde lange dagen, omdat ik de paarden moet voeren, water moet geven, hun stallen moet uitmesten, met ze aan de hand moet stappen en ervoor moet zorgen dat ze tiptop in orde zijn voor Dinja. Hoe een dag eruit ziet, hangt heel erg af van het wedstrijdschema en onze eigen planning, maar er gaat wel heel veel tijd in zitten. We willen ze natuurlijk optimaal verzorgen.”

De lat hoger leggen

“Ik heb aan Reesink Horses een fijne werkgever en Dinja heeft een fijne eigenaar aan ze. Ze vertrouwen erop dat wij ons werk goed doen, wat ervoor zorgt dat we de lat hoger kunnen leggen. Alleen je best doen is niet genoeg. Er wordt verwacht dat Dinja telkens weer goed presteert, maar dat betekent dat iédereen in het team er een schepje bovenop moet doen. Gelukkig staan we er wat dat betreft allemaal hetzelfde in”, sluit ze af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.  

Foto’s: DigiShots

Dinja van Liere (NED) - Hermes N.O.P.
The Dutch Masters 2023
© DigiShots