Dinja van Liere (NED) - Vita di Lusso
The Dutch Masters 2023
© DigiShots
Dinja van Liere (NED) - Vita di Lusso The Dutch Masters 2023 © DigiShots DigiShots

Dutch Masters | Hoefslag prijs: Intermédiaire I naar Dinja van Liere en Vita di Lusso

Dressuur The Dutch Masters

Tien combinaties waarvan vijf voor Nederland kwamen aan de start in de Hoefslag prijs in de Intermédiaire I. Dinja van Liere wist Isabell Werth voor te blijven en wist zo ook deze proef op haar naam te schrijven. Ze reed Vita di Lusso (v. Vitalis) naar 72,53%. Routinier Isabell Werth reed Zeffirelli MT (v. Blue Hors Zack) naar de tweede plaats met 71,68%. Marieke van der Putten en Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack) werden derde met 70,74%.

Advertisement

Marieke van der Putten en Jameson RS2

Marieke toonde haar enorme vakmanschap in de ring met de talentvolle gitzwarte Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack). De hengst heeft bizar veel kwaliteit en een prachtig silhouet. Hij voert de oefeningen met veel gemak uit, maar kan daarin wat overijverig zijn. Dit kost met name punten in de stap en hij komt daarin nog niet tot zijn recht. Marieke kan er steeds meer aan rijden en weet de spanning in goede banen te leiden. Ze werden derde met 70,74%.

Dinja van Liere en Vita di Lusso

De combinatie wist vrijdagmiddag de eerste rubriek, de Prix St. Georges al op hun naam te schrijven. Ze kwamen tot de winnende score van 72,53%. Vandaag wist Dinja haar Vitalis-nakomeling Vita di Lusso in de Intermédiaire I naar eveneens naar de overwinning te rijden! Ze reden een vloeiende proef waarbij Vita mooi op lengte bleef. Het harmonieuze beeld konden de juryleden waarderen met 72,00%. Dinja werkte ieder onderdeel keurig af en het paard bleef gedragen op het achterbeen. Hij stond niet helemaal stil halt voor het achterwaarts en raakte iets gespannen in de verzamelde stap voor het aangalopperen. In de galop klommen de punten weer omhoog door de prachtige appuyementen, verruimingen en series. De linkerpirouette was klein en gezet, maar in de rechterpirouette viel de ruin even stil. Vita di Lusso is absoluut een paard voor de toekomst!

Isabell Werth en Zeffirelli MT

De Duitse topamazone liet vrijdag al een prettige proef zien en wist dat kunstje vandaag te herhalen. Ze reed haar negenjarige Zeffirelli MT (v. Blue Hors Zack) naar de tweede plaats met 71,68%. De donkerbruine hengst is een elegant groot paard die veel techniek laat zien. Het geheel doet nog iets groen aan, maar dit is zeker een paard voor het grotere werk. 

Charlotte Fry en Jackson

De amazone leek af te stevenen op een overwinning met haar Jackson (v. Everdale), maar een flinke storing in de eerste pirouette gooide roet in het eten. De amazone loodste haar negenjarige ruin knap door de proef, maar hij zou nog iets vrijer voorgesteld mogen worden. Hij liet veel talent zien voor het hogere werk. In de staponderdelen kan nog winst worden behaald als het paard meer uit de schouder beweegt. Het werd een iets teleurstellende achtste plaats met 66,79%.

Tommie Visser en Kristal Fan T Begijnhoeve

Tommie reed zijn achtjarige merrie Kristal Fan T Begijnhoeve (v. Blue Hors Zack) naar de vijfde plaats met 69,50% en eindigde achter Benjamin Werndl die vierde werd. De elegante merrie liep lichtvoetig door de baan, maar vond het nog wel een beetje spannend. Tommie stelde haar heel vriendelijk voor en het was jammer dat er in de serie om de twee een grote fout ontstond. De merrie moest mesten waardoor de serie niet vloeiend doorgesprongen kon worden. 

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots