Dinja van Liere - Hartsuijker
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022
© DigiShots
Dinja van Liere - Hartsuijker World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022 © DigiShots digishots

Dinja van Liere en Hartsuijker tekenen voor unanieme zege in Grand Prix Doha

Dressuur

Op de internationale dressuurwedstrijd in Doha zijn twee Nederlandse combinaties aan start gekomen in de Grand Prix. Dinja van Liere wist haar Hartsuijker (v. Johnson) met overmacht naar de overwinning te rijden. Het vijfkoppige jurypanel waardeerde de proef met 75,15%. 

Advertisement

Achten

Dinja en Hartsuijker begonnen hun proef met sterke drafappuyementen, een onderdeel wat dubbel telt. De staponderdelen waren van hoog niveau en in de galoptour ging de score verder omhoog. De kleine gezette pirouettes leverden veel achten op en ook de wisselseries werden met mooie cijfers beloond. Naarmate de proef vorderde kwamen er steeds meer achten voor de piaffe en passage. De tweede Nederlandse combinatie, Thamar Zweistra en Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) werden zevende met 70,54%.

Kittel volgt op tweede plaats

Patrik Kittel en José Antonio Garcia Mena maakten het podium compleet. De Zweed reed zijn Touchdown (v. Quaterback) naar de tweede plaats met 72,87%. De Spanjaard zat in het zadel van zijn merrie Divina Royal (v. Desperados). Met een foutloze proef werd hij derde met 72,26%.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots