Dinja van Liere - Hartsuijker
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022
© DigiShots
Dinja van Liere - Hartsuijker World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022 © DigiShots digishots

Lövsta Top 10 Dressage | Dinja van Liere en Hartsuijker zesde in de kür en scoren nieuw PR (>80%)

Dressuur

In de Lövsta Top 10 Dressage gingen acht combinaties van start in de kür op muziek. Jessica von Bredow-Werndl reed haar nieuwe kür en wist de rubriek met overmacht op haar naam te schrijven. TSF Dalera BB (v. Easy Game) danste naar 88,76% waarbij er nog een paar kleine hakkeltjes in de kür zaten. Dinja van Liere en Hartsuijker reden een nieuw record bijeen en werden zesde met 80,67%.

Advertisement

Hartsuijker blinkt uit in het verzamelde werk

Hartsuijker wordt steeds krachtiger en dat leverde meerdere 9’ens op voor de piaffe en passage. De tienjarige ruin liep twee geleden zijn eerste 80% score bijeen en wist dat nu al te overtreffen. Isabell Werth en Patrik Kittel wisten te imponeren met hun Quaterback-zonen. Isabell trok aan het langste eind en werd tweede met DSP Quantaz met 85,36%. Patrik volgde op plaats drie met Touchdown met 83,66%.

Twee combinaties minder

Andreas Helgstrand en Catherine Dufour reden geen kür. Andreas werd in de Grand Prix uitgesloten met Queenpark’s Wendy wegens bloed aan de mond. De ruin Bohemian van Catherine raakte gisteren de kluts kwijt in de piaffes. De amazone besloot om het paard niet meer aan de start te brengen.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots