Dinja van Liere (NED) - Hartsuijker
FEI Dressage World Cup Stuttgart 2022
© DigiShots
Dinja van Liere (NED) - Hartsuijker FEI Dressage World Cup Stuttgart 2022 © DigiShots DigiShots

Lövsta Top 10 Dressage | Dinja van Liere naar zesde plaats met bijna 75%

Dressuur

Dinja van Liere werd uitgenodigd om deel te nemen aan de Lövsta Top 10 Dressage. Deze week maakte ze bekend dat ze niet Hermès (v. Easy Game), maar Hartsuijker (v. Johnson) rijdt op het Zweedse evenement. Vorige maand bleek de hengst niet fit op de wereldbekerwedstrijd in Lyon. Inmiddels is hij weer fit, maar kwam deze wedstrijd en de bijbehorende reis te vroeg voor hem. 

Advertisement

Von Bredow-Werndl naar overwinning

Dinja en Hartsuijker gingen als eerste combinatie van start in de Grand Prix. De vos liep een hele goede proef die maar liefst 74,89% opleverde met een zesde plaats. De wedstrijd werd gewonnen door Jessica von Bredow-Werndl. Haar proef met TSF Dalera BB (v. Easy Game) was goed voor 83,07%. Tweede werd Isabell Werth met DSP Quantaz (v. Quaterback) met 78,57%. Het podium werd compleet gemaakt door Benjamin Werndl die met een nieuw persoonlijk record bijeen reed Famoso OLD (v. Farewell III). De juryleden waardeerden de proef met 78,53%. Vierde werd Carina Cassøe Krüth die ook een nieuw record bijeen reed. Heiline’s Danciera (v. Fürstenball) danste naar 78,09%. Patrik Kittel en Touchdown (v. Quaterback) reden zich naar de vijfde plaats met 77,89%.

Zondag kür

Sinds 2017 wordt de Top 10 Dressage georganiseerd op de Sweden International Horse Show. Voor het eerst participeert Lövsta dit jaar en verwelkomt tien ruiters in de strijd om de titel. De kür op muziek wordt op zondag verreden.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots