Dinja van Liere (NED) - Hartsuijker
FEI Dressage World Cup Stuttgart 2022
© DigiShots
Dinja van Liere (NED) - Hartsuijker FEI Dressage World Cup Stuttgart 2022 © DigiShots DigiShots

WB Stuttgart | Dinja van Liere en Emmelie Scholtens scoren nieuw PR

Dressuur

Op de wereldbekerwedstrijd in Stuttgart wisten twee Nederlandse combinaties een nieuw PR te scoren. Dinja van Liere reed haar Hartsuijker (v. Johnson) op zijn eerste wereldbekerwedstrijd naar de zesde plaats met 80,23%. De negenjarige onervaren Indian Rock (v. Apache) werd door Emmelie Scholtens vakkundig naar de zevende plaats gereden met 80,13%. Marieke van der Putten en Tørvelettens Titanium RS2 (v. Totilas) werden elfde met 77,69%.

Advertisement

Podium

In het imposante Duitse stadion waren de Duitse combinaties oppermachtig. De top vijf werd volledig bezet voor de Duitse top waarbij ditmaal Ingrid Klimke en Franziskus (v. Fidertanz) aan het langste eind trokken. Ze wonnen de kür op muziek met 83,44%. Tweede werd Isabell Werth met DSP Quantaz (v. Quaterback) met 82,03%. Het podium werd compleet gemaakt door Benjamin Werndl met Daily Mirror (v. Damon Hill). Hun kür was goed voor 81,89%.

Eerste indoorwedstrijd voor Indian Rock

Het Duitse publiek leefde enorm mee met de combinaties waaronder ook de drie amazones van TeamNL veel waardering kregen vanaf de tribunes. Dinja van Liere en Hartsuiijker verbeterden hun vorige score met bijna drie procent. Emmelie Scholtens en Indian Rock reden hun eerste indoorwedstrijd. Ze verbeterden hun hoogste kür score met vier procent en die van het WK in Herning met zes procent. 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: KNHS

Foto: Digishots