Emmelie Scholtens - Desperado N.O.P.
NK Dressuur 2022
© DigiShots
Emmelie Scholtens - Desperado N.O.P. NK Dressuur 2022 © DigiShots DigiShots

Emmelie Scholtens en Desperado N.O.P. revancheren zich met vijfde plaats in WB-kür

Dressuur

Na een afwezigheid van vijf maanden heeft Emmelie Scholtens de KWPN-hengst Desperado N.O.P. (v. Vivaldi) uitgebracht op de wereldbekerwedstrijd in Aarhus, Denemarken. Ze werden knap vijfde in de kür op muziek met 79,99%. De Deense Carina Cassøe Krüth schreef zowel de Grand Prix als de kür op muziek op haar naam met Heiline’s Danciera (v. Fürstenball).

Advertisement

Deense combinaties domineren

De wedstrijd werd gedomineerd door de Deense combinaties. Ze eindigden op plaats één tot en met vier. Emmelie Scholtens had haar veertienjarige hengst er beter aan staan dan in de Grand Prix. In de Grand Prix gisteren slopen een aantal foutjes en miscommunicaties. Ze werden negende met 71,08%. In de kür op muziek klommen ze op naar de vijfde plaats met bijna 80%. Denise Nekeman en Boston STH (v. Johnson) eindigden in Aarhus zowel in de Grand Prix als in de kür op muziek op de dertiende plaats. In de kür kwamen ze tot een score van 73,93%. 

Rockx wint kür

Thalia Rockx was uitermate succesvol in de U25 met routinier Verdi de la Fazenda (v. Floret Ass). In de Lövsta Future Challenge GPU25 werden ze vierde met 69,05%. Jessica Poelman reed haar Chocolate Cookie R.D.P. (v. Johnson) in deze proef naar de tweede plaats met 69,28%. In de kür op muziek wist Thalia naar het hoogste trede op het ereschavot te klimmen met 73,49%. Hier werd Jessica vierde met 72,51%.

Klik hier voor de volledige uitslag. 

Bron: KNHS

Foto: Digishots