Dinja van Liere (NED) - Hermes N.O.P.Dinja van Liere (NED) - Hermes N.O.P.
Indoor Friesland 2022
© DigiShots
Dinja van Liere (NED) - Hermes N.O.P.Dinja van Liere (NED) - Hermes N.O.P. Indoor Friesland 2022 © DigiShots DigiShots

Indoor Friesland | Dinja van Liere en Hermès winnen met overmacht: “Hermès is niet minder geworden in zijn vakantie”

Dressuur

Op Indoor Friesland werd vrijdagmiddag de CDI3* Grand Prix verreden. Deze proef viel ten prooi aan Dinja van Liere die zowel de eerste als de tweede plaats wist op te eisen. Met Hermès N.O.P. (v. Easy Game) won ze met overmacht met 79,59%. De vos Hartsuijker (v. Johnson) werd tweede met 72,04%. Derde werd de Duitse ruiter Sönke Rothenberger met Fendi (v. Franklin) met 71,54%.

Advertisement

Stabiel

Op het scorebord van Hermés prijkten meerdere negens. De hengst liet een ontspannen proef zien. “Hermès en Hartsuijker hebben even vakantie gehad en nu weer indoor, dat is toch heel anders dan outdoor. De entourage is nog mooier dan ik had verwacht. Hermès is eigenlijk niet minder geworden in zijn vakantie, hij was er meteen weer. Hij wordt gewoon stabiel in de proeven. Natuurlijk zijn er altijd kleine dingen die beter kunnen, maar hij voelt echt safe.”


Dinja van Liere (NED) - Hartsuijker Indoor Friesland 2022 © DigiShots 

Wereldbekercircuit

De tienjarige Hartsuijker heeft nog niet zoveel ervaring met indoor wedstrijden. “Zeker niet van een allure als Indoor Friesland”, vertelt Dinja. “Hij voelde echt gespannen, zeker in uitgestrekte stap. Maar hij is een heel lief paard en doet altijd super zijn best. Ook met hem wil ik het wereldbekercircuit in. Om maar in de sfeer te blijven, ik ga niet op één paard wedden. Lyon zal voor Hermès zijn eerste wereldbekerwedstrijd zijn, en Stuttgart voor Hartsuijker”.

Dinja op een springpaard

Dinja van Liere gaf gisteravond met haar medeambassadeurs Marten Luiten en Jur Vrieling een show. De rollen werden omgedraaid, Dinja en Marten gingen springen en Jur ging dressuur rijden. De sfeer bij het publiek zat er goed in.


Show Ambassadors Indoor Friesland 2022 © DigiShots 

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Indoor Friesland

Foto’s: Digishots

Dinja van Liere (NED) - Hartsuijker
Indoor Friesland 2022
© DigiShots
Show Ambassadors
Indoor Friesland 2022
© DigiShots