Dinja van Liere - Hermes
CDI Exloo 2022
© DigiShots
Dinja van Liere - Hermes CDI Exloo 2022 © DigiShots DigiShots

CDI Exloo | Nieuw record voor Dinja van Liere en Hermès in Grand Prix-Spécial

Dressuur

Tijdens de tweede proef, de Grand Prix-Spécial of de kür op muziek, kwamen de beste combinaties weer aan de start. In het dertienkoppige deelnemersveld van de Grand Prix-Spécial wist Dinja van Liere haar Hermès (v. Easy Game) naar een nieuw persoonlijk record te sturen. Hun proef was goed voor 77,45%, wat behoorlijk hoger was dan de andere prijswinnaars.

Advertisement

Podium

Op het protocol van Dinja en Hermès staat geen enkele onvoldoende. De piaffe leverde zelfs twee 9’ens op van de hoofdjury bij C. Thamar Zweistra en de schimmel Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil) werden tweede met 73,53%, wat voor hen ook een nieuw record is. Met name in het galopgedeelte reed de combinatie de meeste 8’en bijeen. Derde werd Emmelie Scholtens met de imponerende Apache-zoon Indian Rock. In de proef ontstonden enkele storingen en wist de hengst niet meer zo goed wat hij moest doen. Met de andere goede stukken wisten ze de score op te halen en verscheen er na de proef 72,06% op het scorebord. 

Op de vierde en vijfde plaats eindigden respectievelijk Mireille Kemenade-Witlox met Siebenstein (v. Sir Donnerhall I) met 70,72% en Denise Nekeman met Boston-STH (v. Johnson) met 70,17%.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots