Dinja van Liere - Hermes
NK Dressuur 2022
© DigiShots
Dinja van Liere - Hermes NK Dressuur 2022 © DigiShots DigiShots

NK Dressuur | Dinja van Liere pakt titel in de Zware Tour: “Voor mezelf was ik wel heel strijdvaardig”

Dressuur

Gisteren moest ze het nog doen met een tweede plaats, vandaag sloeg Dinja van Liere een gat naar de concurrentie. Ze reed haar Hermès  (v. Easy Game) naar 83,16% in de kür op muziek wat haar de gouden medaille opleverde in de Zware Tour.

Advertisement

Strijdvaardig

“Ik ben hartstikke blij met mijn eerste titel in de Zware Tour”, steekt Dinja enthousiast van wal. “Het begon als een mooie strijd, maar helaas moest Emmelie zich terugtrekken. Dat vond ik wel jammer maar het is zoals het is. Voor mezelf was ik wel heel strijdvaardig, met het uitvallen van Emmelie betekent het niet dat het een gelopen race is. Ik was er op gebrand om een goede kür met een mooie score neer te zetten. Hermès was heel mooi ontspannen en gefocust. We hadden goed de rust er in en daar was ik heel blij mee. De piaffe en passage waren weer super, dat is echt iets waar hij altijd wel op scoort. De pirouettes waren ook heel mooi, ja ik was echt tevreden over deze kür.”

Sterk deelnemersveld

De amazone werd in het eerste onderdeel tweede. “Hij liep heel fijn, we maakten alleen wel echt een paar dure fouten. Zeker in de piaffe op de laatste lijn, daar scoort hij altijd punten op en nu gaf ik ze weg. Hij krijgt nu eerst even vakantie en daarna werken we naar Exloo toe”, vertelt ze. “NK rijden is natuurlijk heel leuk en ook een goede ervaring voor de paarden in zo’n entourage. We hadden een groot en eigenlijk ook wel heel sterk deelnemersveld in de Grand Prix, het was zonde dat er wat uit viel.”

‘Hij gedroeg zich als een pro’

Met haar tweede troef Hartsuijker (v. Johnson)werd ze derde in de kleine finale met 73,37%. “Hij maakt zo’n grote ontwikkeling door. Iedere wedstrijd doet hij zo zijn best en het wordt letterlijk iedere keer beter. We hebben nog wel wat foutjes en het kan nog veel beter, maar hij begint echt een soort stabiel te worden in de Grand Prix.” De amazone had het druk genoeg op het NK met drie paarden. In het ZZ-Zwaar werd haar onervaren Vita di Lusso (v. Vitalis) vierde in de kür op muziek met 75,38%. “Ik rij hem nog niet zo lang en dit was zijn derde wedstrijd ooit. Het is zo’n fijn paard en hij doet zo erg zijn best. Ik was wel een beetje zenuwachtig voor de kür, ik had hem nog nooit gereden met muziek. Hij gedroeg zich als een pro en hij is net een soort machine, hij blijft maar gaan. Ik was echt heel blij met de paarden!”


Dinja van Liere - Hermes NK Dressuur 2022 © DigiShots 

Zegt deze big smile niet genoeg?

Podium

Thamar Zweistra en Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil) wisten beslag te leggen op het zilver na een tweede plaats in de kür met 78,67%. Marieke van der Putten en Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) namen de bronzen medaille in ontvangst.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Digishots

Dinja van Liere - Hermes
NK Dressuur 2022
© DigiShots