Charlotte Fry (GBR) - Glamourdale
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Charlotte Fry (GBR) - Glamourdale ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots Leanjo de Koster

WK Herning | Charlotte Fry wereldkampioen met 90%! Hermès wint brons

Dressuur WK Herning

Wauw, het was weer genieten tijdens de kür op muziek op de slotavond van het dressuur programma. De combinaties konden zich geen fouten permitteren want het niveau lag ongekend hoog. Charlotte Fry reed als eerste van de top drie de arena binnen en wist na een weergaloze kür de score van 90,55% te noteren met de KWPN-hengst Glamourdale (v. Lord Leatherdale). Catherine Laudrup-Dufour maakte het met haar Vamos Amigos (v. Vitalis) heel erg spannend door 89,41% te noteren en hiermee de zilveren medaille vast te stellen. Dinja van Liere reed haar Hermès (v. Easy Game) fantastisch door de baan en de combinatie liet nergens punten liggen. Het werd een nieuw PR en een verdiende bronzen medaille met 86,90%.

Advertisement

Fry wint goud

Lottie Fry en Glamourdale hebben samen de absolute wauw-factor. Vanavond reden ze voor het eerst hun nieuwe kür. Op muziek van Queen reden ze de arena binnen. Glamourdale blinkt absoluut uit in de uitgestrekte gangen, maar heeft eigenlijk geen minpunten. De cijfers voor de drafreprise (piaffe, passage, appuyementen) lagen ruim boven de 8,5. Tijdens zijn fenomenale uitgestrekte galop reageerde het publiek meteen. Voor de serie om de twee verscheen zelfs een 9,6 op het scorebord. In de eners ontstond een heel klein hakkeltje wat de score drukte naar een 7,1. De totaalscore kwam uit op 90,66%!

Energiek beeld bij Vamos Amigos

De Deense topfavoriet Catherine Laudrup-Dufour reed als laatste starter de ring binnen.  Ze wist dat ze foutloos moest rijden om een medaille binnen te slepen en dat lukte. In de uitgestrekte draf galoppeerde de ruin heel even aan. De piaffe en passage waren enorm sterk gereden en ook in het galopgedeelte werden geen fouten gemaakt. Het beeld was energiek en de amazone had de volledige controle over haar paard. Het was spannend tot de laatste seconde, welke kleur medaille zou het worden? Het werd een zeer verdiende zilveren medaille. De totaalscore kwam uit op 89,41%.

Hermès

Dinja en Hermès reden de beste proef van hun WK. De donkerbruine hengst stond er van begin tot eind super aan. De combinatie maakte geen enkele fout en de nieuwe kür sloot perfect aan op de bewegingen van Hermès. De piaffe en passagetour waren subliem. Alle wisselseries waren foutloos en de pirouettes leverde ook hoge punten op. De combinatie scoort een nieuw persoonlijk record en de totaalscore kwam uit op 86,90%.

Indian Rock 

De pas negenjarige Apache-zoon Indian Rock heeft in de landenwedstrijd en in de Special onder Emmelie Scholtens al laten zien over ongelofelijk veel kwaliteit te beschikken. Bij het binnenkomen vond de hengst het even spannend, maar Emmelie kreeg zijn vertrouwen snel weer terug. In de halve pirouette in paffe liet de hengst weer zijn enorme kwaliteit zien voor het verzamelde werk, wat een kracht! In de uitgestrekte stap (7,6 gemiddeld) was de hengst mooi ontspannen. Helaas mislukte de serie om de twee en daarna gingen ook de eners mis. Dat heeft de combinatie veel punten gekost, enorm jammer! In de proef zaten ook veel hoogtepunten zoals de uitgestrekte gangen, appuyementen en de pirouettes. De totaalscore kwam uit op 74,59% en een vijftiende plaats.

Lees hier de liveblog terug over de kür op muziek.

Bekijk hier de uitslag van de kür op muziek.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots