Cathrine Dufour - Vamos Amigos
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022
© DigiShots
Cathrine Dufour - Vamos Amigos World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022 © DigiShots DigiShots

CHIO Aken | Catherine Dufour wint de kür op muziek met 88%

Dressuur

Vandaag was het weer genieten tijdens de kür op muziek met de beste vijftien combinaties uit de Grand Prix Special. Net zoals de andere dagen was Catherine Dufour weer oppermachtig. Met haar harmonieuze kür kwam ze tot een score van 88,38%. 

Advertisement

Harmonie

De Deense amazone is het toonbeeld van harmonieus dressuur rijden. Haar paard was super gefocust en met een fijne open aanleuning voorgesteld. Ze scoorden terecht op de piaffe en passage die rijkunstig subliem waren uitgevoerd. De pirouettes zijn een van de hoogtepunten van dit paard.

Wandres tweede

De tweede plaats werd opgeëist door de Duitser Frederic Wandres met Duke of Britain FRH. De sympathieke combinatie scoort enorm de piaffe en passage onderdelen. Van de verzamelde stap naar de piaffe en door naar de uitgestrekte stap gaat de vos met gemak af. In de serie om twee ontstond een foutje, de groot gesprongen eners waren wel foutloos. De combinatie reed een nieuw persoonlijk record bijeen met 83,88%.  

Derde plaats

De tweede Deen op het podium was Daniel Bachmann Andersen die de derde positie bezette. Hij strijdt net zo hard mee voor een teamplek voor het WK in het eigen Deense Herning. In de kür met Marshall-Bell liet hij nergens punten liggen. De piaffe en passage tour was actief en mooi gezet. Ze reden een van hun betere küren. De score kwam uit op 82,99%. 

Van der Putten

De combinatie Marieke van der Putten en Tørveslettens Titanium RS2 hebben een topweek op de Duitse gronden. De Totilas-zoon is steeds meer gelaten en laat daardoor zien wat hij in huis heeft. Een klein afstemmingsfoutje in de piaffe, maar dat mag de pret niet drukken want wat heeft Marieke hem er fijn aan staan. Met een gedurfde piaffe recht op de jury af scoorde ze een 7,9. In de pirouette naar links sprong hij achter even om. Die naar rechts was beter met een 7,4. Beide wisselseries waren foutloos en ook daar kregen ze mooie punten voor. Tijdens de laatste lijn streed ze er echt voor met een 7,7 voor de passage en een 7,8 voor de piaffe. De score kwam uit op 76,61% en een veertiende plaats. 

Bekijk hier de uitslag.

Lees hier de liveblog.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots