Cathrine Dufour - Vamos Amigos
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022
© DigiShots
Cathrine Dufour - Vamos Amigos World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022 © DigiShots digishots

CHIO Aken | Volg de liveblog over de kür op muziek, Catherine Dufour aan de leiding (88%)

Dressuur

De beste vijftien combinaties uit de Grand Prix Special van zaterdag rijden vandaag de kür op muziek. De rubriek start om 10.00 uur en voor Nederland komt Marieke van der Putten aan start. Volg hier de liveblog!

Advertisement

Benjamin Werndl met Famoso OLD (GER)

Als laatste starter wist Benjamin meteen alle ogen op hem te richten. De Oldenburger-zoon imponeert met zijn manieren van piafferen en passageren en de vloeiende overgangen daartoe. In de serie om twee sloop een fout, maar in de joker lijn kon hij dat opnieuw doen. De score kwam uit op 82,73%.

Patrik Kittel met Touchdown (SWE)

Patrik stelde de tienjarige hengst weer zeer vakkundig voor. Er sloop een foutje in het drafappuyement. De combinatie groeide in de kür en de hoogtepunten waren vooral de piaffe en passage. Ook de pirouettes waren gezet gereden waar ze punten op scoorden. De score kwam uit op 82,96%.

Henri Ruoste met Kontestro DB (FIN)

Wat een binnenkomst van deze Finse ruiter. Het beeld is zeer verheven in de passage. Ook in de piaffe is het beeld heel actief en gezet. In het appuyement verloor hij wat takt waardoor de score zakte. De series werden goed uitgevoerd en hij wisselde ze af van om de twee naar de eners. De score kwam uit op 82,74%.

Catherine Dufour met Vamos Amigos

Wat laat Catherine toch een fijn beeld zien. Het paard is super gefocust en met een fijne open aanleuning voorgesteld. Ze scoorden terecht op de piaffe en passage die rijkunstig subliem is uitgevoerd. De pirouettes zijn een van de hoogtepunten van dit paard. Wat een klasse! Ze neemt terecht de leiding over met een score van 88,38%.

Frederic Wandres met Duke of Britain FRH (GER)

De sympathieke combinatie scoort enorm de piaffe en passage onderdelen. Van de verzamelde stap naar de piaffe en door naar de uitgestrekte stap gaat de vos met gemak af. In de serie om twee ontstond een foutje, de groot gesprongen eners waren wel foutloos. De combinatie neemt de leiding over met een nieuw persoonlijk record. De score kwam uit op 83,88%.

Marieke van der Putten met Tørveslettens Titanium RS2 

De combinatie beleeft een topweek op de Duitse gronden. De Totilas-zoon is steeds meer gelaten en laat daardoor zien wat hij in huis heeft. Een klein afstemmingsfoutje in de piaffe, maar dat mag de pret niet drukken want wat heeft Marieke hem er fijn aan staan. Met een gedurfde piaffe recht op de jury af scoorde ze een 7,9. In de pirouette naar links sprong hij achter even om. Die naar rechts was beter met een 7,4. Beide wisselseries waren foutloos en ook daar kregen ze mooie punten voor. Tijdens de laatste lijn streed ze er echt voor met een 7,7 voor de passage en een 7,8 voor de piaffe. De score kwam uit op 76,61%.

Daniel Bachmann Andersen met Marshall-Bell (DEN)

De combinatie strijdt net zo hard mee voor een teamplek voor het WK in het eigen Deense Herning. In de kür liet hij nergens punten liggen. De piaffe en passage tour was actief en mooi gezet. Ze reden een van hun betere küren en neemt hiermee de leiding over van Charlotte Fry. De score kwam uit op 82,99%.


Daniel Bachmann Andersen - Marshall Bell World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022 © DigiShots - digishots

Carina Cassoe Krüth met Heiline’s Danciera (DEN)

De elegante bruine merrie begon haar optreden sterk met een 8,3 voor de passage. In de eerste piaffe was er een kleine miscommuncatie. In de uitgestrekte gangen verruimt ze haar passen enorm wat cijfers boven de 8 opleverde. Zo groot als de merrie kan zo kan ze ook heel goed verzamelen in de pirouettes met een 8,1. Beide wisselseries waren foutloos. Op de laatste lijn draaien ze een hele piaffe pirouette naar de jury toe met het laatste stuk in één hand. De score kwam uit op 80,64%. 

Therese Nilshagen met Dante Weltino OLD (SWE)

Ook deze sterke Zweedse combinatie liet nergens punten liggen. De elegante hengst liet zich goed rijden door zijn amazone. In de rechterpirouette viel hij even stil waardoor de score zakte. De uitgestrekte gangen, de passage en de galoptour vielen positief op. De score kwam uit op 80,99%.

Charlotte Fry met Everdale (GBR)

De Britse amazone en de zwarte KWPN-hengst Everdale begonnen sterk aan hun optreden. De piaffe en passage werden zeer correct uitgevoerd en daar scoorden ze hoge cijfers op (7,5-8). Ook in de uitgestrekte gangen liet de hengst zijn kracht zien. In de galopreprise lieten ze goed uitgevoerde appuyementen zien met in het midden een pirouette. De combinatie liet nergens punten liggen en streed er echt voor op de laatste lijn. De score kwam uit op 82,65%. 


Charlotte Fry - Everdale World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022 © DigiShots - digishots

Simone Pearce met Fiderdance (AUS)

De Oldenburger hengst begon goed met de passage al was hij het ritme even kwijt in de eerste piaffe. In de tweede piaffe pirouette ging het al beter met een 7,2. De hengst groeide steeds meer in zijn kür en de scores voor de piaffe gingen steeds meer omhoog. Een sterk punt is ook zijn uitgestrekte draf waarin hij enorm ruime passen laat zien. In zowel beide series ontstonden fouten en dit kostte veel punten. De pirouettes werden op een dubbeltje gedraaid. De joker werd gebruikt voor nog een serie, maar ook die was niet foutloos. Vanuit de galop wilde de amazone naar de piaffe maar de hengst viel even helemaal stil. De score kwam uit op 74,92%.

Rodrigo Torres met Fogoso Horsecampline (POR)

Zowel ruiter als paard zijn afkomstig uit Portugal en de schimmel laat zien geboren te zijn voor het hoogste niveau. Hij was soms even onder de indruk van de witte hekjes, maar liet zich goed rijden door zijn ruiter. De piaffe pirouette was goed voor een 7,8. Zowel de serie om de twee (7,7) als de serie om de pas (7,4) waren foutloos. Zowel de laatste lijn naar de jury toe als de serie om de pas reed de ruiter met één hand. Hij was zichtbaar blij met zijn kür en muziek op het bekende nummer ‘Money’. De score kwam uit op 77,17%. 

Ingrid Klimke met Franziskus (GER)

De combinatie kwam met veel power de ring binnen en reed na het groeten weg in de uitgestrekte draf. Ze zocht meteen de moeilijksheidgraad op door de passage in een appuyement te rijden. Op Spaanse klanken van het nummer Despacito reed ze het galopgedeelte. In de eners ontstond een fout waarvoor een onvoldoende op het scorebord verscheen. De serie om de twee was mooi vloeiend en maakte het enigszins goed met een 7,9. Ook de joker werd gewaardeerd met een 7,8. Op de laatste lijn werd de hengst even ongehoorzaam en schoot naar voren. Ingrid loste het keurig op en kon haar laatste piaffe toch voldoende uitrijden. De score kwam uit op 77,96%.

Steffen Peters met Suppenkasper (USA)

Gisteren in de Grand Prix Special leek het paard wat meer ingetogen als anders. In de kür stond hij er scherper aan waardoor het beeld ook wat actiever en meer opwaarts was. Op een vrolijke toon kwam de combinatie zonder grote fouten de kür door. De eerste piaffe was nog wat voorwaarts, later kwam de grote ruin beter in het ritme op de plek. In de uitgestrekte draf kwam er een speels deuntje onder die de grote passen extra versterkte. De halve piaffe pirouettes leverden een 7,1 op, hier kan de combinatie nog hoger op scoren. De score kwam uit op 79,72%.


Steffen Peters - Suppenkasper World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022 © DigiShots - digishots

Bekijk hier de startlijst.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots

Daniel Bachmann Andersen - Marshall Bell
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022
© DigiShots
Charlotte Fry - Everdale
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022
© DigiShots
Steffen Peters - Suppenkasper
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022
© DigiShots