Cathrine Dufour - Bohemian
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022
© DigiShots
Cathrine Dufour - Bohemian World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022 © DigiShots digishots

CHIO Aken | Dubbelslag voor winnares Catherine Dufour in CDI4*

Dressuur

De Deense amazone Catherine Dufour liet zaterdag een knap staaltje paardrijden zien. In het tweede onderdeel van de landenwedstrijd in de CDI5* was ze de beste met Vamos Amigos. Even later werd de kür op muziek verreden in de CDI4*. Ook hier kwam ze met Bohemian (v. Bordeaux) tot de winnende score van 84,12%.

Advertisement

Podium

De kür op muziek werd verreden met kunstlicht in het imposante Deutsche Bank Stadion. De combinatie Dufour - Bohemian liet negens noteren voor de pirouettes, maar kregen wel een fout in de eners. Achter deze combinatie volgde de Spanjaard José Antonio García Mena met Sorento 15 op de tweede plaats. Hun kür was goed voor 77,87%. Derde werd Laurence Vanommeslaghe voor België. Hun kür noteerde 76,23% op het scorebord.

Nekeman

Voor Nederland kwam Denise Nekeman aan de start met haar zwarte hengst Boston STH. Ze eindigden net buiten het podium op de vierde plaats met 76,21%. De serie om de pas was niet foutloos maar daar in tegen werden er mooie cijfers behaald voor de uitgestrekte draf, piaffe en passage. Ook kwamen de pirouettes goed uit de verf. 

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots