Dinja van Liere (NED) - Hartsuijker
FEI Dressage World Cup Stuttgart 2022
© DigiShots
Dinja van Liere (NED) - Hartsuijker FEI Dressage World Cup Stuttgart 2022 © DigiShots DigiShots

WB Basel | Dinja van Liere en Hartsuijker derde met PR achter Werth en Von Bredow-Werndl

Dressuur

Dinja van Liere heeft naast haar WK-paard Hermés ook aan de elfjarige Hartsuijker (v. Johnson) een goede partner in het wereldbekercircuit. Op de wereldbekerkwalificatie van Basel werden ze derde achter Isabell Werth en Jessica von Bredow-Werndl. Dinja reed de vosruin naar 75,61%, wat de combinatie naast de derde plaats ook een nieuw persoonlijk record opleverde!

Advertisement

Tienen voor von Bredow-Werndl

De Duitse topamazones Jessica von Bredow-Werndl en Isabell Werth maakten de dienst uit. Jessica reed haar Olympische TSF Dalera BB (v. Easy Game) met veel gemak naar 83,46% en een unanieme eerste plaats. Het duo scoorde louter negens en tienen voor de overgangen in het passage-piaffe gedeelte, de passage en de piaffe. Isabell Werth liet wat dure punten liggen en kwam uit op de tweede plaats met DSP Quantaz (v. Quaterback). De juryleden beloonden de proef met 78,26%.  

Thamar Zweistra tiende

De vierde plaats werd opgeëist door een nieuwe combinatie voor Denemarken. Nanna Skodborg Merrald debuteerde met de ervaren Blue Hors Zepter (v. Blue Hors Zack) met 75,15%. De top vijf werd compleet gemaakt door Benjamin Werndl die Daily Mirror (v. Damon Hill) naar 75,07% reed. Thamar Zweistra kwam voor Nederland aan de start met Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson). De geroutineerde combinatie werd tiende met 71,41%.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots