Dinja van Liere - Vita di Lusso
NK Dressuur 2022
© DigiShots
Dinja van Liere - Vita di Lusso NK Dressuur 2022 © DigiShots DigiShots

Dutch Masters | Prix St. Georges op naam van Dinja van Liere en Vita di Lusso

Dressuur The Dutch Masters

Vrijdagavond was het voor de CDI1* Lichte Tour de eerste keer dat de combinaties de ring in mochten in de Prix St. Georges. Tien combinaties kwamen aan start en de zege in deze rubriek was voor Dinja van Liere en Vita di Lusso, voor Charlotte Fry en Isabell Werth

Advertisement

De rubriek werd verreden in de tweede ring. Voor de Grand Prix-deelnemers is het een mooie gelegenheid om hun jongere paard alvast aan zo’n indrukwekkende entourage te laten wennen, op weg naar het hoogste niveau.

Dinja van Liere

Dinja reed Vita di Lusso naar 72,53%. In de draf- en galoptour waren vele hoogtepunten te zien met krachtige en functionele bewegingen. In de verzamdelde stap en ook de keertwendingen lieten ze nog punten liggen. In galop waren de gezette pirouettes, de prachtig doorgespringen series om de drie en vier passen en de stoere galopverruiming absolute hoogtepunten.

Charlotte Fry

Lotty Fry heeft het druk in Den Bosch. In de Lichte Tour startte ze haar derde paard van dit evenement; Jackson. Zowel bij het binnenkomen als bij het afgroeten wilde hij niet stilstaan, wat punten kostte. Ook deze combinatie liet in de stap nog veel punten liggen en zou met nog iets meer lengte in de hals voorgesteld mogen worden. Ze lieten wel veel potentie voor het verzamelde werk zien. De score kwam uit op 71,82%.

Isabell Werth

Routinier Isabell Werth kwam ook in de Lichte Tour aan de start met Zeffirelli MT. Hele lange tijd stond ze ruim op de eerste plaats. Het beeld was heel fijn, gedragen, met de hals op lengte en het neusje eruit. Haar paard liet ruime bewegingen zien met veel schwung. Voor de rechter pirouette viel hij echter in stap wat veel punten kostte. Ook de contragalop en de aansluitende wissel daarna waren niet mooi. Daardoor zakten ze naar plaats vier in de tussenstand. Uiteindelijk werden ze met 70,91% derde.

Benjamin Werndl

Benjamin Werndl kwam met Dallenio als laatste in de ring. Het beeld was vriendelijk doch expressief. Nog niet alle oefeningen waren helemaal bevestigd, toch  is er zeker genoeg potentie voor de toekomst. Aan de werkwilligheid zal het ook zeker niet liggen. Met 69,65% werden ze vijfde, achter Tommie Visser en Kristal van T Begijnhoeve, die 70,59% behaalde.

Marieke van der Putten

Marieke van der Putten was donderdagavond nog tweede in de wereldbeker Grand Prix dressuur na een prachtige proef met Torveslettens Titanium RS2. Nu startte ze met de imposante Jameson RS2. Jameson vond het duidelijk spannend in de baan. De power en enorm krachtige bewegingen waren voor Marieke soms moeilijk in goede banen te leiden. Als zij dit voor elkaar krijgt, en dat kan zij als geen ander met haar fantastische samenwerking met haar paarden, dan heeft ze er een wereldpaard aan straks op het hoogste niveau. Nu lieten ze veel punten liggen op de spanning en bravoure, met name in de stap en in de afwerking van de onderdelen. De score kwam uit op 67,35%. Goed voor de zevende plaats, achter Quinty Vossers en Inferno.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag