Charlotte Fry - Lars van de Hoenderheide
Jumping Amsterdam 2023
© DigiShots
Charlotte Fry - Lars van de Hoenderheide Jumping Amsterdam 2023 © DigiShots DigiShots

Dutch Masters | CDI3* Grand Prix: Weer zege voor Lottie Fry

Dressuur The Dutch Masters

Vrijdagmiddag was het de beurt aan de CDI3* Grand Prix-combinaties in Den Bosch op The Dutch Masters. Tien combinaties verschenen in de ring. Donderdagavond won ze al de wereldbeker Grand Prix met Glamourdale en nu pakte ze de zege met Lars van de Hoenderheide met een score van 73,11%. De Finse Emma Kanerva werd tweede. Plaats drie was voor Isabell Werth.

Advertisement

Lottie Fry

Dit keer geen zwarte, maar een grote vos. Lars van de Hoenderheide is een aansprekend paard, met een mooie zelfhouding. Met de oortjes naar voren liet hij met veel gemak alle onderdelen zien. Zowel in de draf als in de galop werden hoge zevens gescoord, met een acht voor de serie om de pas. De draf- en galopverruimingen waren zeer aansprekend en de hele piaffe-passage tour werd met veel kracht, ritme en afdruk getoond. Ook het zig-zag appuyement in galop was een hoogtepunt.

Emma Kanerva

Emma Kanerva liet met Mist of Titanium (v. Millenium) een fijne proef zien. Emma stelde haar paard heel vriendelijk voor, met de hals mooi op lengte en zonder druk. De piaffes waren nog een beetje aarzelend, maar wel goed van techniek. De passage, uitgestrekte draf en groot doorgesprongen wissels waren zeker hoogtepunten. De combinatie noteerde 72,57%, wat zeker niet ruim bedeeld was. Hiermee eindigden ze achter Lottie.

Lynne Maas

Lynne kwam als laatste starter de ring in en had te maken met een ‘electrische’ Electra. Ze was soms iets teveel ‘aan’ waardoor depiaffes en wisselseries iets hectisch waren. Toch bleef Lynne haar werkwillige merrie gefocust in goede banen leiden en kwamen tot een score van 70,94%, waarmee ze vijfde werden.

Devenda Dijkstra

Devenda Dijkstra kwam als eerste starter de ring in met Hero (v. Johnson) waarmee ze zeer succesvol U25 startte. Het beeld was mooi, met de hals op lengte. Hero was wel onrustig in de mond. De galoptour deed wat moeizaam aan. In de serie om de twee ontstonden fouten en in beide pirouettes ging hij op twee benen. De uitgestrekte stap was door het lijf en ruim. De score kwam uit op 69,74% waarmee ze zevende werd. Achter Laurens van Lieren die met Dutch Design 69,87% scoorde.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag