Marlies van Baalen (NED) Habibi DVB at the FEI Dressage World Cup 2022/23 - © DigiShots
Marlies van Baalen (NED) Habibi DVB at the FEI Dressage World Cup 2022/23 - © DigiShots

The Dutch Masters | Dagboek Marlies van Baalen: “Super gaaf dat alles zo op zijn plek viel”

Dressuur The Dutch Masters

Wat hebben we de afgelopen dagen kunnen genieten van dressuursport van het allerhoogste niveau! Marlies van Baalen en haar elfjarige Habibi DVB (v. Blue Hors Don Schufro) zijn bezig met een opmars richting het hoogste niveau en hebben flinke stappen gezet op The Dutch Masters. In dit laatste dagboek vertelt de tweevoudig Olympische amazone over haar gewaagde, maar prachtige Kür op Muziek, haar ervaringen op Indoor Brabant en haar plannen voor de toekomst met deze vosruin.

Advertisement

“Hij wilde 110% geven”

Met een lach van oor tot oor groette Marlies zaterdagmiddag af na het rijden van een geweldige FEI Dressage World Cup Grand Prix Freestyle. De combinatie noteerde een score van 79.36%, wat goed was voor een nieuw persoonlijk record en een prachtige zevende plaats in het sterke deelnemersveld van The Dutch Masters. “Tijdens het losrijden voelde Habibi al heel goed aan, dus mijn trainster Rieky Young zei meteen dat we ervoor moesten gaan. Toen we de ring binnenkwamen, voelde ik dat hij 110% wilde geven, dus dat hebben we gedaan. Habibi is daar ook een goed paard voor, want hij kan geweldig terugschakelen en ontspannen op de momenten dat het nodig is.”


Marlies van Baalen (NED) - Habibi DVB The Dutch Masters 2023 © DigiShots - Credit

“De kür past hem goed”

“Het was mooi dat alles technisch gezien goed lukte. Er zijn natuurlijk altijd verbeterpunten, maar we maakten geen grote fouten. Ik rijd hem nog niet heel lang en dit was pas onze derde internationale wedstrijd, dus dat alles dan zo op zijn plek valt op iets dat als mijn thuisconcours aanvoelt, is echt super gaaf. Hoewel deze kür niet specifiek voor Habibi gemaakt is, past hij hem heel goed. Ik rijd er zelf graag op en de muziek past goed bij Habibi, dus dat is heerlijk rijden. We willen volgend jaar wel aan een eigen kür voor hem gaan werken.”

Topconcours

“De sfeer was zaterdag echt uitzinnig in de Brabanthallen. Het zat helemaal vol en het publiek was super enthousiast. De leden van de organisatie hebben veel praktijkervaring en dat hoor je ook terug van alle ruiters. Er is bijna geen ander concours dat hieraan kan tippen. Alles is tot in de puntjes verzorgd en het zijn de kleine dingen die het zo fijn maken voor ons. Ik kijk er super positief op terug!”

“Ik heb enorm kunnen genieten”

“We zijn zaterdagavond weer terug naar huis gegaan, zodat Habibi lekker in zijn eigen box kon slapen. Hij krijgt nu eerst een weekje vrij, waarin hij even mag bijkomen en opladen. We hebben in overleg met de bondscoach, Alex van Silfhout, een planning gemaakt richting het Nederlandse kampioenschap. Als eerste staat er over een paar weken een concours in Aken op het programma, dus daar gaan we na zijn vakantieweekje naartoe trainen. Ik ben super blij dat alles zo goed verlopen is op Indoor Brabant. Dankzij het team dat thuis alles draaiende heeft gehouden, en Rieky, mijn moeder Coby en mijn nichtje Marrigje, heb ik enorm kunnen genieten de afgelopen dagen!”, sluit ze dankbaar af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.  

Foto’s: DigiShots 

Marlies van Baalen (NED) - Habibi DVB
The Dutch Masters 2023
© DigiShots