Marlies van Baalen met Jacky Kennedy DVB
Marlies van Baalen met Jacky Kennedy DVB

Marlies van Baalen op podium in Le Mans: “Een super informatieve wedstrijd voor The Dutch Masters”

Dressuur The Dutch Masters

Marlies van Baalen wist op de internationale dressuurwedstrijd in Le Mans uitstekende resultaten te behalen. Het ‘oefenrondje’ voor The Dutch Masters leverde naast veel informatie, ook podiumplekken op. Zowel Habibi DVB (v. Don Schufro) als Jacky Kennedy DVB (v. Damsey FRH), beiden gefokt en opgeleid op Dressuurstal van Baalen, wisten louter prijzen binnen te slepen. 

Eerste keer kür

Voor de vos Habibi DVB was het zijn tweede internationale wedstrijd op Grand Prix-niveau. Ze werden twee maal tweede met 72,94% in de Grand Prix en 76,93% in de kür op muziek. “De wedstrijd was bedoeld om wat dingen uit te proberen en voor het eerst samen een kür op muziek te rijden. Hij heeft het super goed gedaan en in de Grand Prix zaten geen foutjes. De tweede dag was hij nog net zo fris en liep vol energie de kür. We reden de oude kür van Ben Johnson en ik ken de kür zelf heel goed. Het is een kür met een hoge moeilijkheidsgraad en hele mooie westernachtige muziek.”


Marlies van Baalen met Habibi DVB 

Powerhouse

“Als je de kür thuis oefent kan het op wedstrijd net iets anders uitpakken. De hele moeilijke lijnen gingen erg goed, maar juist op een ander lijntje slopen er nog wat foutjes in. Dat is logisch en juist daarom wilde ik de kür graag oefenen. Ik was heel erg blij met hoe Habibi zich presenteerde, heel energiek en krachtig. Hij werd super goed ontvangen door de internationale juryleden. Ze waren erg onder de indruk van zijn krachtig en hoe compleet hij is. Hij is een echte powerhouse schreven ze”, vertelt Marlies.

Prijzenpony

Na haar zege op Jumping Amsterdam wist Marlies haar zwarte elegante merrie ook in Frankrijk naar het podium te rijden. In de Prix St. Georges en in de Intermediaire 1 werden ze tweede met 70,85% en 70,41%. “Jacky was weer heel constant en onze prijzenpony”, lacht Marlies. “Ze heeft zo vaak een hoge score bij elkaar gelopen. Dat is een paard waar je echt op kunt bouwen en ze maakt me heel erg trots. Jacky vind het ook echt leuk om op wedstrijd te gaan, ze heeft veel energie en is gek op de aandacht. Tijdens de kür op muziek werden we derde met 72,41%. Ze vond het een beetje spannend waardoor we een aantal schrikmomentjes kregen. Dat drukte de score, maar ook dat kan gebeuren.” 

Voorbereiding 

Ook trainsters Coby van Baalen en Rieky Young waren aanwezig. “Rieky had nog een aantal leerlingen en ook onze leerlingen Maddy Dijkshoorn en Bridget Lock hadden heel goed gereden. Het was heel fijn dat Rieky er ook was, zodat ze ook ziet hoe het op een wedstrijd uitpakt. Het was voor haar ook super informatief en ik les vaak met verschillende paarden bij haar. Habibi en Jacky krijgen nu een week vakantie en daarna bouwen we rustig op voor The Dutch Masters. Dat is voor ons heel dichtbij en ik ben blij dat we deze wedstrijd konden rijden als voorbereiding”, besluit ze. 

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto’s: Marlies van Baalen

Marlies van Baalen met Habibi DVB