Marlies van Baalen - Jacky Kennedy DVB
Jumping Amsterdam 2023
© DigiShots
Marlies van Baalen - Jacky Kennedy DVB Jumping Amsterdam 2023 © DigiShots DigiShots

Jumping Amsterdam | Marlies van Baalen en Jacky Kennedy DVB winnaars Lichte Tour-Kür: “De Kür op Muziek ligt ons allebei” *VIDEO*

Dressuur Jumping Amsterdam

Zaterdagochtend mochten de beste zes combinaties uit de Lichte Tour terug komen voor de Kür op muziek. Donderdag wist Renate van Uytert-Van Vliet haar Just Wimphof (v. De Niro) naar de winst te rijden en werd Marlies van Baalen tweede. Vandaag waren de rollen omgedraaid en won Marlies met haar zwarte merrie Jacky Kennedy DVB (v. Damsey Prem) met 78,80%, tevens een nieuw persoonlijk record!

Advertisement

"Zelf opleiden, dat is het leukste wat er is!"

Marlies vertelt aan Hoefslag-reporter Claartje van Andel: “Jacky Kennedy DVB is bij ons geboren en ik heb haar zelf opgeleid, dat is het leukste wat er is. Dat ze nu zo weet te stralen in een volle arena is fantastisch. Ik denk dat ze zich vandaag nog wat comfortabeler voelde in de ring. De Kür op Muziek ligt ons allebei, ik vind het super leuk om op muziek te rijden. Ons volgende concours is Le Mans, waarbij ik haar en mijn Grand Prix-paard Habibi DVB mee naar toe neem.  

Podium

Renate van Uytert-Van Vliet en de KWPN-hengst Just Wimphof kregen voor hun Kür 77,42%. Jonna Schelstraete-Van den Ham wist haar derde plek vast te houden en danste met haar Iron Man (v. Ferro) naar 75,99%.

Bekijk hier de uitslag.

Claartje van Andel interviewde Marlies na afloop van de prijsuitreiking voor De Hoefslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots