Marlies van Baalen (NED) - Habibi DVB
The Dutch Masters 2023
© DigiShots
Marlies van Baalen (NED) - Habibi DVB The Dutch Masters 2023 © DigiShots

The Dutch Masters | Dagboek Marlies van Baalen: “Ik ben super trots op Habibi, op naar de kür!”

Dressuur The Dutch Masters

Marlies van Baalen en haar elfjarige Habibi DVB (v. Blue Hors Don Schufro) maakten donderdag in de FEI Dressage World Cup Grand Prix van The Dutch Masters hun CDI5*- en wereldbekerdebuut. Met een mooie score van 73,09% en een achtste plaats kan de tweevoudig Olympische amazone niet anders dan trots zijn. In dit tweede dagboek vertelt ze over haar Grand Prix-proef, de rustdag die ze vandaag hadden en haar voorbereiding op de FEI Dressage World Cup Grand Prix Freestyle die ze morgen om 15.00u zal rijden. 

Routine

“Zoals altijd trok ik me ook gisteren voorafgaand aan de proef even terug in onze vrachtwagen. Op die manier kan ik goed mijn rust pakken en focussen op de proef die eraan komt. Mijn team en ik nemen ruim de tijd om Habibi klaar te maken en de puntjes op de i te zetten. We houden ons altijd aan een tijdschema en dat werkt heel erg fijn voor ons.”

“Super trots”

“Dit was pas mijn derde internationale wedstrijd met Habibi, dus het was nog even aftasten en wennen. Ik heb hem fijn kunnen voorstellen en hij was mooi bij de les. Ik was heel tevreden en super trots op hoe hij het deed. Habibi blinkt uit in de piaffe en passage, dus daar scoorden we goed op. Hij heeft een goede motor, sterk achterbeengebruik en stabiele aanleuning, dus het was fijn dat we dat goed konden laten zien. Met onze score van 73,09% hebben we ook nog eens onze derde en laatste kaderscore behaald!”


Marlies van Baalen (NED) - Habibi DVB The Dutch Masters 2023 © DigiShots

Rustdag

“Vandaag stond er voor ons geen wedstrijd op het programma. Ik heb Habibi onder begeleiding van mijn trainster Rieky Young lichtjes getraind en daarbij vooral veel stapwerk gedaan, zodat hij lekker losjes is voor onze kür van morgen. We hebben hem daarna nog vertroeteld en aan de hand gestapt, dus dit was een heerlijk rustig dagje voor hem. Het fijne aan dit soort dagen is dat er voor mij ook tijd is om even naar andere combinaties te kijken. Dat doe ik op de dagen waarop ik zelf moet starten meestal niet, omdat ik dat wat afleidend vind. Het was erg leuk om vandaag relaxt rond te kijken en bij te kletsen met collega’s!”


Marlies met Marieke van der Putten en teamdierenarts Edwin Enzerink bij het losrijden - Foto: Privébezit

Hard gewerkt

“Ter voorbereiding op Indoor Brabant heb ik de kür die we morgen gaan rijden in februari al eens gereden in Le Mans. Hoewel we daar op een hele nette tweede plaats eindigden en ik blij was met hoe Habibi het deed, waren er nog wel een aantal verbeterpuntjes. Daar hebben we de afgelopen tijd hard aan gewerkt, dus dat hoop ik morgen te laten zien!”


Marlies van Baalen (NED) - Habibi DVB The Dutch Masters 2023 © DigiShots 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.  

Foto’s: DigiShots / Privébezit

Marlies van Baalen (NED) - Habibi DVB
The Dutch Masters 2023
© DigiShots
Marlies van Baalen (NED) - Habibi DVB
The Dutch Masters 2023
© DigiShots
Afbeelding