Afbeelding

The Dutch Masters | Dagboek Marlies van Baalen: “Het is echt genieten hier op Indoor Brabant!”

Dressuur The Dutch Masters

The Dutch Masters staan op het punt van beginnen! Ook dit jaar belooft het weer een mooi evenement te worden met spring- en dressuursport van het hoogste niveau. Eén van de Nederlandse combinaties die dit jaar van start zal gaan, is Marlies van Baalen en haar elfjarige Habibi DVB (v. Blue Hors Don Schufro). Zij zullen in het sterke deelnemersveld van Indoor Brabant hun CDI5*- en wereldbekerdebuut maken. Benieuwd hoe Marlies de komende dagen ervaart? Voor De Hoefslag houdt ze een dagboek bij!

Advertisement

Voorbereiding

Voor iedereen geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is, zo ook voor Marlies: “Ik bereid me eigenlijk op iedere wedstrijd hetzelfde voor. Het enige verschil is dat Indoor Brabant voor ons slechts twintig minuutjes rijden is. Waar we normaal lang van tevoren beginnen met het inplannen van de reis en het zoeken naar een hotel, hoefden we dat nu allemaal niet te doen. Ik kan op en neer naar huis om daar te slapen, dus dat is heerlijk. Op een internationale wedstrijd moeten de paarden wel op het terrein blijven, dus Habibi blijft de aankomende dagen gewoon hier.”

“Het voelt als thuiskomen”

“Het leuke aan Indoor Brabant is dat er veel mensen zijn die naar ons kunnen komen kijken. Familie, vrienden, klanten en kennissen reizen nu natuurlijk een stuk makkelijk af om je proef te bekijken dan in andere gevallen. Daarnaast vind ik Indoor Brabant een van de mooiste indoor-concoursen die er zijn. Het is ieder jaar weer mooi aangekleed en alles is heel goed geregeld, voor zowel de ruiters, amazones en grooms als voor de paarden. Zo goed als het hier is, is het bijna nergens. Het voelt altijd als thuiskomen en het is echt genieten!”

Hecht team

“Ondanks de sneeuw zijn we gistermiddag goed aangekomen hier op Indoor Brabant. Habibi voelde zich al snel op zijn gemakt in zijn ruime stal waar een dik pak stro in ligt. Hij staat er hier heel fijn bij. Mijn team bestaat toevalligerwijs altijd uit familie. Mijn moeder Coby is erbij om ons te begeleiden en mijn nichtje Marrigje is Habibi’s vaste groom, dus zij zal zich dit weekend over hem ontfermen. Naast dat het heel erg gezellig is, is het ook heel erg fijn om zo’n hecht team om je heen te hebben. Omdat Indoor Brabant voor ons zo dichtbij is, kwam mijn dochtertje Feline gisteren ook nog even mee na schooltijd.”


Nichtje en groom Marrigje van Baalen zorgt ervoor dat Habibi er tiptop uitziet - Foto: Privébezit


Dochtertje Feline maakt alvast een mooie start aan haar carrière in de springsport - Foto: Privébezit

Fijne training

“Na aankomst heb je altijd een paar uur nodig om te settelen en al je spullen uit te ruimen, dus dat hebben we gisteren als eerste gedaan. Daarna hebben we onder begeleiding van mijn trainster Rieky Young al even fijn kunnen trainen. In de losrijbaan vond Habibi het wat spannend, omdat er best wel veel te zien en horen was. In de hoofdbaan was hij gelukkig super ontspannen. Hij voelde goed aan en ook Rieky was tevreden met hoe hij liep, dus dat geeft vertrouwen!”


Brabantse gezelligheid in de stallen: Marlies en Hans Peter Minderhoud die na afloop van de training nog even nakletsen - Foto: Privébezit

“Een prachtig evenement”

“Een aantal combinaties heeft ervoor gekozen om vanmorgen nog even te trainen in de hoofdbaan, maar dat hebben Habibi en ik niet gedaan. In plaats daarvan hebben we vanmorgen lekker lang met hem aan de hand gestapt. Om elf uur hadden we de vetcheck, waarbij werd gecontroleerd of Habibi helemaal fit en gezond is. Daar kwam hij goed doorheen, wat betekent dat we straks officieel van start mogen gaan in de FEI Dressage World Cup Grand Prix. We mogen om 17:48u aan de start verschijnen en ik hoop hem zo goed en fit mogelijk voor te stellen. We zijn nog relatief onervaren als combinatie zijnde, dus ik ben al heel erg blij dat we hier mogen rijden. Het is een prachtig concours dat geweldig georganiseerd wordt. De rubrieken zijn niet heel groot en je behoort echt tot de top als je hier meerijdt, dus het is voor zowel de ruiters en amazones als het publiek een prachtig evenement!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto’s: Privébezit

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding