Nienke Theuns en Logan
Nienke Theuns en Logan Foto: DigiShots

Nienke Theuns: “Logan is echt mijn maatje en allerbeste vriend!”

Dressuur

Afgelopen weekend reed Nienke Theuns haar eerste selectiewedstrijd van het seizoen met haar zesjarige zelfopgeleide Logan (v. Grand Galaxy Win) en de nog maar vierjarige Nova-Lena N (v. Four Legens KS), die ze tijdelijk uitbrengt in de sport. Nienke hoopt zich met beide paarden te kwalificeren voor de Brabantse kampioenschappen en timmert hard aan de weg naar haar doel van hogerop komen in de dressuursport. 

Advertisement

Ponytijd

In haar ponytijd heeft Nienke haar Connemara-pony zelf opgeleid tot het Z1. “Hij had een geweldig karakter en deed altijd zijn best. Het was geen uitzonderlijk goede beweger, maar mede door zijn geweldige karakter en de hulp van mijn instructrice Michelle Westerdijk ben ik toen zo ver gekomen met hem. Ik les tot op de dag van vandaag nog steeds bij Michelle en heb ontzettend veel aan haar te danken!”, vertelt ze. 

“Hij is echt mijn maatje”

“We hebben Logan zo’n twee jaar geleden gekocht bij Frans Burgers Sporthorses in Moergestel, waar Logan ook gefokt is. Ik was in eerste instantie van plan om een ander paard te kopen, maar daarbij haakten de verkopers destijds helaas af. In het begin vond ik dat natuurlijk heel erg jammer, maar toen ik Logan eenmaal gevonden had, heb ik daar geen moment meer om getreurd. Het heeft gewoon zo moeten zijn en ik ben heel erg blij dat het zo gegaan is. Logan is echt mijn maatje en allerbeste vriend!”

“Hij wil altijd voor je werken”

Wie de jonge ruin op stal ziet staan, verwacht misschien niet zo veel van hem, maar onder het zadel staat hij altijd op scherp. “Het is ontzettend lief en betrouwbaar paard. Hij is 1,83m, maar hij maakt geen misbruik van zijn grootte en is echt de grappenmaker van stal. Hij houdt van aandacht en wil altijd voor je werken. Toen ik hem kocht, was hij nog ontzettend groen, dus het is heel erg leuk dat we nu al samen tot het M1 zijn gegroeid.”

Stijgende lijn

Nienke en Logan wisten afgelopen weekend naar een mooie vierde plaats te rijden met een score van 65,42%. “Logan kan alles er vaak heel gemakkelijk uit laten zien en heeft veel kwaliteit voor de galop. Hij vindt het gezien zijn grootte soms nog lastig om zijn balans de bewaren in de draf, maar ik merk wel dat we daarin een stijgende lijn te pakken hebben!”, vertelt ze. 

“Ze was pas net weer terug op stal”

Nova-Lena N, de vierjarige merrie waarmee Nienke afgelopen weekend in de B van start ging, is in eigendom van Nienke’s nichtje. “Zij is momenteel zwanger en vroeg daarom of ik Nova-Lena tijdelijk voor haar wilde rijden. Ze is een tijdje weg geweest voor de IBOP en was pas net weer terug op stal. Toch heb ik besloten om haar afgelopen weekend mee te nemen op wedstrijd en dat pakte gelukkig heel erg goed uit!”

Debuut 

“Nova-Lena ging deze keer voor het eerst met mij mee van huis, dus dat was best wel spannend. Gelukkig liet ze zich heel netjes de bak door sturen en konden we de spanning fijn laten afvloeien. Voor een jong paard kan ze al heel erg constant lopen, waardoor we meteen binnenkwamen met een 8. Dat is natuurlijk al een mooi begin van je proef! Daarnaast heeft ze een goede draftechniek en kan ze netjes stappen.” De combinatie schreef met een prachtige score van 71,25% de eerste plaats op naam. 

Talent voor het hogere werk

Hoe lang Nienke en Nova-Lena nog samen tussen de witte hekjes kunnen schitteren, is onduidelijk. “Nova-Lena staat te koop, dus het wordt afwachten hoe lang ik haar nog blijf rijden. Ik hoop natuurlijk dat ze nog even hier blijft, zodat we de selecties af kunnen maken en we misschien naar de Brabantse Kampioenschappen mogen. Met Logan weet zeker dat het Z haalbaar is, dus de komende tijd gaan we ons daarop focussen. Ik denk dat hij veel kwaliteit heeft voor het hogere werk en ben benieuwd hoe ver we samen kunnen komen!”, sluit ze af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.