Daphne van Peperstraten - Greenpoint's Hotmail V
CDI Exloo 2022
© DigiShots
Daphne van Peperstraten - Greenpoint's Hotmail V CDI Exloo 2022 © DigiShots DigiShots

CDI Geesteren | Daphne van Peperstraten op kop in Inter I “Net zo belangrijk als Cupido”

Dressuur

CSI Geesteren is tegenwoordig ook de plek voor de dressuurruiters die daar hun CDI verrijden. Dit weekend komen veel ruiters en amazones  aan start in de verschillende rubrieken, die hun paarden graag aan een internationale ambiance laten wennen in eigen land. In de Lichte Tour prijkten topnamen op de lijst. Toch was het jeugdtalent Daphne van Peperstraten die vandaag de zege pakte in de Inter I.

Advertisement

Hans Peter Minderhoud

In de Prix St. Georges op donderdag was het nog Hans Peter Minderhoud die won, door met GLOCK’s Taminiau ruim 73% neer te zetten. Daphne werd hierin derde met Greenpoint’s Hotmail met 71,96%, nadat ze Diederik van Silfhout en Dante US voor zich moest dulden, met een score van 72,99%. De ruiters mochten kiezen of ze de kür rijden of de Inter I-proef. In de Inter I werd Daphne vrijdag de winnaar met 71,03%, voor Hans Peter Minderhoud.

Net zo belangrijk als Cupido

Daphne vertelt over haar proeven: “In de Prix St. Georges hadden we geen grote fouten en ook de Inter I was vrijwel vlekkenlooos, op een wissel na de uitgestrekte galop na. Voor de buitenwereld lijkt het altijd dat Hotmail in de schaduw van mijn andere paard Cupido loopt, omdat ik met hem alle EK’s gereden heb, maar allebei de paarden zijn voor mij even belangrijk!”

Laatbloeier

Op de vraag of ze met Hotmail ook van plan is om U25 te starten, net als met Cupido, antwoordt ze: “Ik heb niet echt een plan wanneer ik met hem op dat niveau ga starten. Ik word dit jaar 23 dus ik mag nog twee jaar U25. Hotmail pakt het niveau wel heel goed op. Het is een laatbloeier, maar ik merk dat hij nu echt sterker wordt. Hij scoort altijd op zijn harmonieuze beeld en hij blijft altijd heel constant door de proef heen lopen. Hij kan heel mooi sluiten in draf. Passageren kost hem dan ook geen enkele moeite. Ik kijk wel wanneer we overgaan, maar voor nu ben ik zeker tevreden.”

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots archief