Daphne van Peperstraten met Greenpoint's Cupido
Daphne van Peperstraten met Greenpoint's Cupido Equigeniek

Subtop | Daphne van Peperstraten over Inter II-debuut: “70% is super gaaf”

Dressuur

Na een periode van doortrainen was het gisteren dan zo ver voor Daphne van Peperstraten. Ze debuteerde met haar Greenpoint’s Cupido (v. Johnson) in de Intermediaire II in Houten. Ze wonnen het rode lint met 70,07%.

Advertisement

9 voor eners

“Het was zo dan eindelijk zo ver”, vertelt Daphne. “We hebben ons eigen pad gevolgd op onze weg hier naar toe. Twee weken geleden dachten we, misschien moeten we het maar eens proberen. Een week geleden heb ik me dan echt opgegeven. Ik was heel blij met de mooie score. In de proef kunnen we nog veel verbeteren, maar er zaten ook al hele mooie stukken in. Voor de eners kregen we zelfs een 9! De eerste piaffe was wat minder maar de tweede ging al een stuk beter. Ook was één pirouette minder mooi en dat was jammer want die tellen dubbel. Zo hebben we nog genoeg op verder op te oefenen.”

Paard met mogelijkheden

“Cupido is de laatste maanden heel erg vooruit gegaan en hij heeft zeker aanleg voor dit werk. Het is voor mij ook allemaal nieuw dus ik moet nu leren om het goed onder de knie te krijgen. Ik moet zelf nog leren hoe ik de piaffe en passage het beste in een proef kan rijden. Dat is toch anders dan in de training en de paarden moeten er ook aan wennen in de wedstrijdring. Cupido is een paard met super veel mogelijkheden en het is heel gaaf dat we vanaf de junioren zo door hebben kunnen stromen. Daar kunnen we nu op vooruit bouwen. Er is niets wat hij niet kan en we gaan nu finetunen”, vertelt ze. 

Trainerswissel

Ze vervolgt “De juryleden zaten op één lijn qua scores en vonden het een mooi gereden proef. Dat we met die foutjes al 70% rijden is super gaaf. Ik heb er zo lang naar toe gewerkt dat ik het best wel een dingetje vond om te doen. Met deze wedstrijd in de benen gaan we verder in de training en kijken wanneer we weer aan start komen. Ik wil wel proberen om in het ritme te komen en mezelf per wedstrijd te verbeteren.” De amazone heeft sinds februari ook een nieuwe trainster aan haar zijde. “Ik ben op dit moment volledig aan het trainen bij Anne van Olst. Dat is een beetje zo gelopen de laatste tijd. Ik ben Coby en Marlies van Baalen enorm dankbaar voor de training de afgelopen jaren en onze band is nog steeds goed. Anne was er bij om te begeleiden met losrijden en Marlies was er ook voor haar eigen wedstrijd. Ze hebben allebei gekeken naar de proef en ik ben heel blij dat we de stap hebben durven zetten naar dit niveau.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan   

Foto: Equigeniek