Afbeelding

Bo Burgers grijpt dubbel overwinning op Z1-niveau: “We willen de Grand Prix behalen met veel liefde en geduld”

Dressuur

Bo Burgers en Mi Novia A (v. Guardian S) zetten dit weekend verdienstelijke proeven neer op manege Ravenswaaij. De combinatie reed naar 217 en 213 punten waarmee ze tweemaal de eerste podiumplek opeisten in het Z1.

Advertisement

Tevreden 

“Ik ben superblij met mijn overwinning”, steekt de enthousiaste amazone van wal. “Ik was tevreden met mijn proef en ik kon er fijn aan rijden. Het was een proef zonder grote fouten en de punten klopten zeker bij mijn gevoel. De jury was erg te spreken over mijn paard. Ze vond het een gaaf paard met veel techniek in de benen, waar veel potentie in zit. Het is natuurlijk erg leuk om te horen dat andere mensen ook vinden.”

Veel techniek 

Burgers benadrukt dat haar merrie elke dag haar beste beentje voor zet. “Doordat Novi veel techniek in de benen heeft, heeft ze nog wat moeite met haar balans. Dit merkte de jury ook op in de proef. Ze is natuurlijk pas zes jaar oud, dus hier werken we aan. Ik ben het meest tevreden over het drafgedeelte. Ze bleef mooi opwaarts lopen in haar oefeningen, dit is iets waar we veel aan gewerkt hebben. Ook de eenvoudige wissels gingen stukken beter. Novi vindt dat nog erg lastig, waardoor er soms wat spanning kan ontstaan.”

Niet kijkerig

Onder leiding van Marinus Sterrenberg en Mariska Nout traint de combinatie door om de oefeningen te verbeteren. “Mijn moeder heeft zelf ook altijd paardgereden en helpt mij bij de trainingen thuis. Ik wil binnenkort de selecties rijden voor de Gelderse kampioenschappen in de klasse Z1. Novi is heel fijn te rijden, zowel thuis als op ander terrein is ze totaal niet kijkerig. Mensen denken altijd dat ze een stuk ouder is omdat ze altijd zo braaf de baan rond loopt”, vervolgt de amazone over haar 6-jarige merrie. 

Direct een klik 

Burgers heeft de merrie al vanaf veulen af aan. “We zijn gevallen voor haar looks. Novi heeft een heel lief hoofdje en we hadden direct een klik met haar. Hoe ouder ze werd, hoe meer kwaliteiten we in haar zagen. Mariska Nout heeft haar zadelmak gemaakt en ik heb haar verder opgeleid.” 

Veel swing 

“Novi heeft drie hele goede gangen met een opwaartse galop, de knopjes voor de vliegende wissels zitten er al op. Ze maakt opwaartse wissels en in de draf heeft ze veel swing. Mijn grootse droom is om samen met Novi, door middel van geduld en liefde, de Grand Prix te bereiken. Ze gaat in ieder geval nooit meer bij ons weg.” 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Eline van Dalen