Kate Jansen - FS Mr. Magic
Festival4Dressage 2024
© DigiShots
Kate Jansen - FS Mr. Magic Festival4Dressage 2024 © DigiShots DigiShots

Kate Jansen en Esmae Niessen winnen in Compiégne

Dressuur

Naast de Nations Cup wordt er ook in de jeugdrubrieken gestreden in Compiégne. Bij de pony’s was er in de individuele proef op zaterdag een overwinning voor Kate Jansen. Esmae Niessen deed goede zaken bij de children en won daar de individuele proef.

Advertisement

Nederlandse combinaties in de prijzen 

Op de driedaagse internationale wedstrijd in de Franse stad wist Kate Jansen zich na een mindere team test (11e) uitstekend te herpakken in de individuele proef. De amazone won met haar FS Mr. Magic (v. FS Mr. Right) met 71,26%. De juryleden waren verdeeld met een eerste, tweede en een derde plaats. Ze wist met haar score Agata Zakhrabekova voor te blijven. Sissi Gijsen werd derde met haar schimmel New Star 8 met 70,59%. Esmae Niessen won vrijdag de team test bij de pony’s en moest nu genoegen nemen met de vijfde plaats. Daartussen wist Nika Verbeek te eindigen met 69,78%. 

Children

Esmae Niessen is op weg naar een hattrick bij de children met haar Dadona Diva (v. Johnson). Vrijdag won ze al bij de pony’s en bij de children. De score op vrijdag bedroeg maar liefst 80,23%. Hier werd Levi Heusinkveld vijfde met 69,68%. Ze stak in de individuele proef met kop en schouders boven de concurrentie uit en kreeg een score van 75,70% toebedeeld. 

Zondag staat de kür op muziek op het programma. 

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots