India van Leeuwen en Call me Handsome
India van Leeuwen en Call me Handsome Foto: Cheyenne Vlottes Fotografie

India van Leeuwen: “Ik vind het vooral belangrijk dat we plezier hebben in wat we doen”

Dressuur

Hoewel de wedstrijden vanwege een operatie de laatste tijd op een lager pitje staan voor India van Leeuwen en haar zestienjarige Call me Handsome (v. Serano Gold), hoopt de amazone binnenkort weer van start te kunnen gaan tussen de witte hekjes. Ze heeft de ruin zelf opgeleid tot en met het ZZ-Zwaar en hoopt in de toekomst nog verder te kunnen groeien in de dressuursport. 

Advertisement

Op slag verliefd

India heeft de ruin nu al bijna negen jaar in haar bezit. “Omdat het mijn eerste eigen paard werd, was ik eigenlijk op zoek naar een leermeester. Uiteindelijk viel ik toch voor Call. Hoewel ik echt geen vos wilde, spraken zijn uiterlijk en karakter mij enorm aan en was direct weg van hem. We zijn samen in de B begonnen en zijn de afgelopen jaren steeds verder gegroeid in de sport”, vertelt de amazone. 

“Hij is soms een beetje te ijverig”

“Call leert snel en pakt nieuwe oefeningen goed op, maar het is wel een beetje een clown. Hij wordt al snel heel erg druk en hysterisch, waardoor hij soms niet de tijd neemt om op mij te wachten. Hij is wat dat betreft misschien een beetje té ijverig”, lacht ze. “Verder is het een heel lief en braaf paard. Je kunt eigenlijk alles met hem doen, dus we genieten beiden ook enorm van een strand- of bosritje.”


Foto: Cheyenne Vlottes Fotografie

Plezier

Vanwege een operatie aan India’s heup hebben ze de wedstrijdsport even op een lager pitje moeten zetten. “Mijn herstel gaat helaas niet zo voorspoedig als gehoopt, maar het staat zeker op de planning om uiteindelijk weer op wedstrijd te gaan. Ik ben benieuwd hoe ver we nog kunnen komen samen, maar ik vind het daarbij vooral belangrijk dat we allebei plezier hebben in wat we doen”, sluit ze af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Afbeelding