Dorothee Schneider - Sezuan
Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2016
© DigiShots
Dorothee Schneider - Sezuan Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2016 © DigiShots Leanjo de Koster

DWB-premiehengst en drievoudig wereldkampioen Sezuan geruind

Dressuur

Het Duitse magazine Zuechterforum heeft kenbaar gemaakt dat de Deense tophengst Sezuan (v. Blue Hors Zack) is geruind. Sinds 2018 was het niet meer mogelijk om vers sperma te krijgen van de hengst. Op dit moment wordt de drievoudig wereldkampioen gereden door zijn eigenaresse Arlette Jasper-Kohl. Zij vond het het paard teveel hengst waarna ze besloot hem te laten ruinen.

Advertisement

Wereldkampioen

De Deense elite- en premiehengst werd in 2012 goedgekeurd in Herning met een nieuw record. Zijn talent voor de dressuur was als jong paard al meteen zichtbaar. Hij wist zowel bij de vijf-, zes- en zevenjarige rubrieken de titel te winnen op het WK voor Jonge Dressuurpaarden. In 2019 kreeg hij van het DWB-stamboek de titel elitehengst toegekend. In 2020 was hij voor het laatst in de ring te zien onder Patrik Kittel. Hij heeft al meer dan 30 goedgekeurde zonen waaronder de bekende hengsten Secret, So Unique, Blue Hors Santiano en So Perfect. 

Bron: Zuechterforum

Foto: Digishots