Patrik Kittel met Sezuan
Patrik Kittel met Sezuan

Sezuan hengst van het jaar in Denemarken *VIDEO*

Dressuur
Advertisement
De in 2009 in Denemarken geboren Blue Hors Zack x Don Schufro-zoon Sezuan is in Denemarken verkozen tot hengst van het jaar. Dit door zijn eigen sportieve resultaten en door zijn succesvolle nafok.

Wereldkampioenschappen

Drie keer op rij won de elitehengst met Dorothee Schneider de wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden. Ook zijn nafok doet het goed in de sport en in de fokkerij. Een heel aantal zonen is inmiddels goedgekeurd bij verschillende stamboeken.  Bekende kinderen in de sport zijn onder andere Secret, reserve wereldkampioen bij de jonge dressuurpaarden en So Unique, die vorig jaar op het WK in Ermelo de proef voor vierjarigen won.

Patrik Kittel

Dorothee Schneider leidde de hengst op tot Lichte Tour-niveau en noteerde in die klasse percentages boven de 80 %. Eind 2017 nam Patrick Kittel de teugels van Sezuan over, om hem verder op te leiden voor de Grand Prix. In Herning werd, ter ere van het behalen van de titel, een trainingsvideo van Sezuan met Kittel getoond. Bekijk hier de video. Bron: De Hoefslag/ Equitaris