Diana van de Bovenkamp & Kyando
Diana van de Bovenkamp & Kyando

Diana van de Bovenkamp: “Ik heb het enorm naar mijn zin bij Stal van Silfhout”

Dressuur

Diana van de Bovenkamp runt haar eigen dressuurstal in Harskamp, maar is sinds oktober ook dagelijks te vinden bij Stal van Silfhout. Ze werkt als stalamazone bij de bondscoach van de dressuur, Alex, en diens zoon Diederik.

Advertisement

Bovengemiddelde paarden

Diana vertelt “In de ochtenden rij ik bij van Silfhout gemiddeld vijf a zes paarden. Lunteren - Harskamp is dicht bij elkaar en zo is het prima te combineren. Het zijn wel lange dagen, maar ik krijg er ook veel energie van. Alex vroeg ik bij hun wilde komen rijden en ik vind het een super mooie kans om me verder te ontwikkelen. Ik rij bovengemiddelde paarden en er is altijd iemand die meekijkt. Bovendien is het ook erg leuk om in een team te werken. Ik krijg de kans om ook paarden uit te brengen op wedstrijd. Ja, ik heb het enorm naar mijn zin!”

Kyando

Een maand geleden debuteerde de amazone met ruin Kyando (v. Arlando) in het ZZ-Licht. De combinatie won beide proeven met scores rond de 70%. “Dat heeft hij echt heel erg goed gedaan. Kyando is een heel getalenteerd paard. Hij heeft de looks en het goede karakter van zijn vader Arlando. Ik denk dat nakomelingen van Arlando paarden zijn die veel uitstraling hebben, maar ook het talent voor het hogere werk. Ik zou hem ook rijden op het eerste WK observatiemoment in Nunspeet, maar hij heeft zich al geplaatst voor de trainingen. Hij heeft goed gepresteerd op de Pavo Cup waardoor hij deel mag nemen aan de trainingen. Ik ben heel erg blij dat ik hem mag rijden.”

Lichte Tour

“Het is de bedoeling dat er binnenkort meerdere paarden mee gaan op concours. Kyando is al bijna Lichte Tour klaar, maar het hangt af van de WK trainingen wanneer we dat gaan starten. Ik denk dat we eerst nog een paar keer ZZ-Licht gaan rijden om meer wedstrijdritme te krijgen. Als we dan nog meer een combinatie zijn op wedstrijd ga ik de overstap wel maken. Het is een heel mensgericht paard, als hij me ziet begint hij direct te hinniken”, vertelt ze lachend. 

Karakter

Met haar eigen dressuurstal timmert ze ook hard aan de weg. “Met mijn eigen paard Badr gaat het ook heel goed. Ik ben er zelf even tussenuit geweest wegens ziekte en een operatie. Badr laat hele goede dingen zien voor de U25, maar het moet nog meer bevestigd worden. Het is een heel meewerkend paard die het sluitwerk makkelijk oppakt. De moeilijke oefeningen zoals de piaffe, passage en de pirouettes gaan hem goed af. Vrij recent heb ik nog een driejarige zoon van Hometown aangeschaft. We zijn hem nu aan het zadelmak maken en ik denk dat hij ook een heel getalenteerd paard is. Ik heb een stel fijne paarden op stal met veel talent, maar ook met een goed karakter wat het heel leuk maakt om met ze te werken!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Diana van de Bovenkamp