Joan Cornelissen & George Alfonso
Joan Cornelissen & George Alfonso Demi Smit Photography

Joan Cornelissen: “Ik red het prima met mijn Ford tussen de Ferrari’s”

Dressuur

Lichte Tour-amazone Joan Cornelissen beleefde een turbulente week. Haar jonge merrie Nanette (v. Iron Man) werd verkocht en ze greep de kans om met een nieuwe baan te starten in de paardenwereld. “We konden ons geen betere plek wensen voor Nanette. Waar er een deur dicht gaat, gaat er ergens anders weer één open”, vertelt ze.

Advertisement

Sensibele merrie

Over de merrie Nanette, roepnaam Gigi, vertelt ze “Ik had haar samen met een vriendin aangekocht. Het doel was om haar op te leiden voor de sport, dat vind ik zelf heel erg leuk om te doen. We zagen haar op Marktplaats en ze was nog geen drie jaar oud. Ze komt uit dezelfde moeder als de KWPN-goedgekeurde hengst Koning. Dat vonden wij wel interessant. Toen ze op stal kwam ga je realistischer naar zo’n paard kijken. Het is een vrij sensibele merrie die je met heel veel respect moet behandelen. Toen ik haar vertrouwen had was ik nog meer verkocht.”

Sport dan fokken

“Nanette is zo’n fijn paard om mee te werken. Het idee was om er eerst mee de sport in te gaan en daarna te gaan fokken. Ik heb nog nooit zo’n mooi paard gezien. We hebben haar uitgebracht op een jonge paardencompetitie en vrij snel daarna op internet te koop aangeboden. Ik wilde haar niet zomaar aan iemand verkopen. In de tussentijd zijn we bij de fokker op bezoek geweest. Dat was best een reis van Brabant naar Friesland. Het was heel erg leuk om de fokker te ontmoeten en we zijn daar de hele dag geweest”, vertelt ze enthousiast. 

Nieuwe baan

 Ze vervolgt “Ze is inmiddels verkocht en blijft in Nederland. Het paard staat nu op stal bij Janneke Punte, de instructrice van de koper. Waar dacht ik dat het zou eindigen bleek ineens anders te lopen. Ik ga per 1 april aan de slag als stalamazone bij Brookhorses in Horst. Ik heb nu een kantoorbaan en ooit wel eerder op stal gewerkt, maar dat viel me nog niet mee. Tijdens de gesprekken in Horst werd ik steeds enthousiaster en ik kan niet wachten om te beginnen.” 

Zelf opgeleid

De amazone heeft nog twee paarden op stal, haar Intermediaire I-geklasseerde ruin George Alfonso (v. Oscar) en een jong paard. “Zes jaar geleden ben ik begonnen met George en ik heb hem zelf opgeleid naar dit niveau. We konden beide nog niets en we hebben samen alle klassen doorlopen. Vroeger zei iedereen ‘die komt niet verder dan het M’. Onder begeleiding van Laurens van Lieren is George al zoveel verbeterd. Hij heeft een super karakter, maar geen mega beweging. George doet vreselijk zijn best en hij staat goed zijn mannetje in de ring. Het opleiden van paarden vind ik toch wel het allerleukste. Ik kijk uit naar mijn nieuwe kans en ga er van genieten!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Demi Smit Photography