Sanne van der Pols - Sommerwolke JM 
Horsefood 2022
© Digishots
Sanne van der Pols - Sommerwolke JM Horsefood 2022 © Digishots DigiShots

Sanne van der Pols over winst Horsefood-finale: “Ik kijk uit naar de toekomst met Sommerwolke JM”

Dressuur

Tijdens de Horsefood-finale in Berkel-Enschot was Sanne van der Pols de beste bij de zesjarigen. Ze reed haar Sommerwolke JM (v. Dante Weltino) naar 85,6 punten. De Horsefood finale voor vier- en vijfjarige dressuurpaarden vindt plaats op zondag 27 maart.

Advertisement

Sterk achterbeen

Familie van der Pols kocht de zesjarige merrie eind november bij President Dressage Stables. “We noemen haar Summer en ze is een hele werkwillige merrie”, steekt Sanne enthousiast van wal. “Ze loopt nu op Z2-niveau en heeft altijd het gas in zowel de trainingen als de wedstrijden. Summer heeft een heel sterk achterbeen en een hele fijne voorkant, dat is makkelijk sturen voor mij. We zijn nu vooral met de wissels bezig en dat pakt ze best wel makkelijk op.”

Junioren

“Ik hoop dat ik dit jaar Junioren met haar kan gaan rijden. Dat zou super leuk zijn want dat mag ik nog één jaar. Ik hoop dat ze mijn toekomstpaard word. In de omgang is het een echte madame, maar ze is een super lief kroelpaard. Ook op andere plekken is ze super braaf en ze vindt niks echt eng of moeilijk”, vertelt ze. Het was voor het eerst dat Sanne een jonge paardenproef moest bedenken. “Ik vond het best wel spannend want dat had ik nog nooit gereden. We reden een vliegende wissel, een eenvoudige wissel en appuyementen.”

9 voor de draf

Ze vervolgt “De jury was heel erg positief en ze vonden haar manier van bewegen heel fijn, zeker voor de toekomst. Voor de draf kreeg ze een 9, ze vonden haar sterk van achter met een mooi ruim voorbeen. De stap was ook super mooi. Ze kreeg daar een 8,8 voor en het commentaar was dat ze nog iets meer schoudervrijheid mag laten zien. De galop werd beloond met een 8,5. Ze is heel sterk van achter en dat is voor het sluitwerk natuurlijk super goed. Voor de harmonie en totaalindruk kregen we ook en 8,5. Het was vloeiend gereden en mooi voorgesteld zei de jury.”

Brons

“Toen ik haar ging proberen had ik gelijk het gevoel, dit is het paard die ik wil hebben. Onze band was gelijk heel goed. Ik heb met haar de Zuid Holland-Cup gereden voor jonge paarden en een aantal keer M1. Twee weken geleden wonnen we brons op de Indoorkampioenschappen. Ik kijk met een heel positief gevoel uit naar de toekomst!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Digishots