Jolanda de Pijper & Bombay - Foto: LE-fotografie
Jolanda de Pijper & Bombay - Foto: LE-fotografie

Subtop | Jolanda de Pijper: “We zaten beter in het ritme”

Dressuur

Jolanda de Pijper reed haar Bombay (v.Special D) naar 64,022% tijdens het meetmoment in Soest. De combinatie kwam uit in de Grand Prix.   

Advertisement

Meer ontspannen

De amazone vertelt "De week ervoor zijn we in Neerijnen gestart en daar hadden we net geen winst. Deze keer ging het een stukje beter en kwamen we beter in het ritme. Deze klasse rij ik zelf ook niet vaak dus het is leuk als het goed uitpakt. De  proef was een stuk meer ontspannen waardoor de afwerking ook beter was. Er zit nog zat ruimte in voor verbetering. Tijdens de serie om de twee kwam er een paard achter het juryhokje vandaan en was hij even zijn focus kwijt, die ging uiteindelijk mis. Uiteindelijk konden we het goed afmaken en we zijn weer op de goede weg."

Hogere cijfers

Ze vervolgt "We lessen bij Emmelie (Scholtes, red.) en we hebben in de corona tijd gelukkig door kunnen trainen. De piaffe en passage worden steeds beter nu ik er handiger in word. De appuyementen werden beloond met zevens en 7,5'en. De piaffe en passages zijn voldoendes en een keer een zeven. Voor de overgang van de passage naar de piaffe kregen we een 7,5. Waar het eerder rond een zes bleef hangen stijgt het nu wel omdat hij weer sterker is geworden. De grootste fout was de serie om de twee."

Zelf opgeleid

"Het is best een grote overstap van de Lichte Tour naar de Zware Tour. Met de hulp van Emmelie is het gelukt. Ik heb hem als driejarige gekocht via Marktplaats. Hij is nu 15 jaar en ik heb hem alles zelf geleerd. Het duurt misschien wat langer maar ik heb hem wel zelf op kunnen leiden. Buiten een onregelmatige fulltime baan doe ik dit er als hobby bij. Ik wil uiteindelijk weer een keer een jong paard kopen waar ik hetzelfde mee kan doen. Voor nu ben ik heel erg blij met Bombay," vertelt de Pijper.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: LE-fotografie