Margret Noordhoek & Feline
Margret Noordhoek & Feline

Subtop | Margret Noordhoek: “Ik dacht dit gaat lekker!”

Dressuur

Margret Noordhoek reed met haar Feline (v.Houston) drie winstpunten bijeen tijdens het subtop meetmoment in Oud-Beijerland. De combinatie wist 65,929% en 63,786% bij elkaar te rijden in het ZZ-Zwaar.

Advertisement

Genieten

Noordhoek vertelt "Ik heb heel erg lekker kunnen rijden. In de eerste proef scoorden we zelfs de hoogste score van allemaal. Terwijl ik aan het rijden was dacht ik dit gaat lekker, ik kon er van genieten. Twee weken geleden was ik ook gestart, de eerste keer na de lockdown, en toen hadden we best last van spanning. Dat ging nu al veel beter. Het drafgedeelte was mooi gepunt, voor de zijgangen kregen we zevens en 7,5'en. Ik ben me ervan bewust dat de galop nog beter kan maar we scoorden al wel een 7,5 voor de pirouettes. In de series kregen we wat spanning, dat waren nog wel voldoendes maar het kan beter."

Familiepaard

"Vorig jaar oktober net voor de lockdown hebben we onze tiende winstpunt gehaald. Ik wilde nu eerst weer ZZ-Zwaar starten om te kijken hoe het zou gaan. De slipjas hangt al thuis en ik hoop binnenkort de overstap te gaan maken naar de Lichte Tour," vertelt de amazone. "Feline is van mij en mijn dochter samen. Ruim 5,5 jaar geleden heb ik haar samen gekocht met mijn vader. Hij is inmiddels overleden, het is heel erg jammer dat hij dit niet meer mee kan maken. Feline is een echt familiepaard, mijn dochter start Z2 met haar. Het is soms een heel gepuzzel maar het gaat super leuk. Mijn dochter kan heel veel van haar leren en we hebben eerder ook al samen een paard gehad. Ik ben met deze merrie in het M begonnen en mijn dochter in het L dressuur. Ik loop steeds iets voor en dat is voor haar heel leerzaam."

Team

Ze vervolgt "Feline is een heel braaf paard maar wel een dieseltje, ze moet even op gang komen. Hoe langer we rijden hoe beter het gaat. Het hard heel hard geregend in Oud-Beijerland en er stond best wel wat water in de bak. Op de middenlijn lag een grote plas maar we zijn laatst een weekend naar de Veluwe geweest en daar lag ook water. Dat hadden we dus al geoefend. Iedere 14 dagen les ik bij Gerard Hogervorst en Carmen Mulrain helpt mij ook veel en gaat regelmatig mee naar wedstrijden. Ik ben blij met zo'n goed team om me heen."

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Margret Noordhoek