Miranda Rongen & Impuls W - Foto: Foto4U
Miranda Rongen & Impuls W - Foto: Foto4U

Subtop | Miranda Rongen: “Ik was er echt blij mee”

Dressuur

Miranda Rongen reed haar Impuls W (v.Wynton) naar 70,81% tijdens het meetmoment in Uden. De combinatie kwam uit de in Prix st. Georges.

Advertisement

Vierde start

De amazone vertelt enthousiast "Ik was er echt blij mee. Je traint altijd wel richting die 70% en het is fijn dat het dan ook lukt. Het was onze vierde start in de Lichte Tour en hij heeft bij alle proeven wel bij één jury boven de 70% gescoord. We hebben hard geoefend op het binnenkomen en groeten en dat werd nu beloond met achten en negens."

Hoge cijfers

"Hij scoort meestal heel goed op de wissels, die zijn kaarsrecht om de drie en om de vier. In de pirouettes kan hij heel mooi zitten en draaien. Het galopwerk doet hij met veel gemak. Hij kan overal wel minimaal een zeven voor halen. De middendraf werd beloond met achten en voor de appuyementen kreeg hij 7,5'en."

Intermediaire I

De jury schreef €˜genoten, veel controle en harmonie'. "De andere jury schreef dat we met nog meer expressie voor de 80% kunnen gaan. Voor het afgroeten kregen we een negen. Voor de Intermediaire 1 zit alles er wel op. Daar hebben we ook op geoefend tijdens de lockdown. Het is een paard die nergens moeilijk over doet. Als je een keer een oefening probeert doet hij het zo. Ik vind de Prix St. Georges een hele fijne proef om te rijden maar de Intermediaire I moet geen probleem zijn."

Zelf opgeleid

"Ik rij hem voor de familie Schraven. Hij is als vijfjarige bij mij gekomen voor in principe voor een maand of drie. Hij kwam eigenlijk voor de verkoop maar hij ging het steeds beter doen. Impuls liep op B niveau en 2,5 jaar later reden we Lichte Tour. We zijn iedere keer op het NK geweest waarbij hij altijd de jongste in de rubriek was. Ik rij hem nu nog steeds met veel plezier," vertelt ze.

Goede stam

Ze vervolgt "Ik heb zelf meerdere paarden afgericht tot de Lichte Tour waarna ze werden verkocht. Het stukje daarboven is voor mij ook nieuw. Het zit wel in de genen van Impuls, hij komt uit een goede stam. Meerdere paarden lopen op Grand Prix niveau. We gaan voorlopig eerst verder in de Lichte Tour en kijken hoe hij het verder oppakt."

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Foto4U