Nicole Roefs & Hudson-S - Foto: Digishots
Nicole Roefs & Hudson-S - Foto: Digishots

Subtop | Nicole Roefs: “Ik stap er iedere dag met heel veel plezier op”

Dressuur

Nicole Roefs reed haar Hudson-S (v.Johnson) naar de hoogste score in de Intermediaire I tijdens het meetmoment in Boxtel. De proef werd beloond met 64,853%.

Advertisement

Kritisch

Roefs vertelt "Ik was wel tevreden, we waren al een lange tijd niet meer weg geweest. Als je heel kritisch op jezelf bent dan heb je altijd wel weer dingetjes die je anders kan doen. In de basis was het netjes, los van boven en fijn van achter naar voren. Het mocht nog iets expressiever en we hadden nog wel wat foutjes in de proef."

Power

De juryleden hadden ook genoten en schreef €˜goede talentvolle combinatie en goed paard’. "Zijn hoogtepunten zijn de uitgestrekte- draf en galop. Al waren dit keer zijn pirouettes ook heel erg mooi. Daar hadden we best wel op geoefend. Hij vindt de gedragenheid soms nog best wel lastig. Hij heeft een enorme motor dat hij soms wat moeite heeft om bovenin te blijven maar ook dat ging nu al beter. Hij doet het super goed en ik ben mega trots op hem. Het is een paard met heel veel power. Zijn series zijn altijd super goed maar hij mag nog sterker worden in de draf. Als hij meer kracht krijgt komt het wel goed. Hij is nog jong en hij krijgt alle tijd die nodig is," vertelt ze enthousiast.

Zelf opgeleid

De amazone heeft de ruin zelf zadelmak gemaakt toen hij drie jaar oud was. "Het was een flinke weg die we gereden hebben. We zijn heel langzaam opgereden en vanaf het M ging het heel erg vlug en reden we binnen een jaar ZZ-Licht. Het kost heel veel tijd om hem die kracht te laten ontwikkelen omdat hij zo'n enorme motor heeft. We hebben wel de hoop om hem volgend jaar richting de Grand Prix te rijden maar we zien wel hoe het loopt."

Plezier

"Ik stap er iedere dag met heel veel plezier op. De eners springt hij met gemak en de piaffe beheerst hij ook al. Het is nog even wachten op de passage, hij is achter zo vlug dat hij het voor niet bij kan houden. Maar ik vind het heel erg leuk om de ontwikkelingen mee te maken. Bijna alle puzzelstukjes vallen op zijn plek en dat is genieten," vertelt Roefs.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots