Dressuur

Diederik van Silfhout - Expression KNHS Indoorkampioenschappen 2018 © DigiShots
  • aangepast 29 juni 2021 21:10

Diederik van Silfhout beste Nederlander in Grand Prix Le Mans

Diederik van Silfhout is op de internationale wedstrijd in Le Mans als beste Nederlander geëindigd in de Grand Prix. Met Expression N.O.P. (v Vivaldi) eindigoede hij op de derde plaats met 71.370 procent. De winst was voor de Luxemburger Nicolas Wagner. De ruiter maakte met Quater Back Junior (v Quaterback) pas vorig jaar zijn Grand-Prix-debuut. In Le Mans werd het optreden beloond met 72.109 %. De Duitser Marcus Hermes werd tweede met de 9-jarige Ampère-zoon Zinq Abegglen FH (71.522 %). Denise Nekeman eindigoede knap op de vierde plek met Boston STH (70,370 %).

Juryverschil

Opvallend in de uitslag was het flinke juryverschil. Van Silfhout kreeg van het jurylid bij E, die hem op de eerste plek zette,  maar liefst 74,239 procent. Dat was bijna vijf procent meer dan de jury bij M, die de proef  met 69.891 % op de vijfde positie waardeerde. Eerder op de dag schreef Van Silfhout met Dahlhoff nog de Lichte-Tour-rubriek op zijn naam. De uitslagen van de Grand Prix vind je hier.

Young Riders

Febe Van Zwambagt won vanmiddag in Le Mans de rubriek voor Young Riders. Ze noteerde met FS Las Vegas een score van 70,196 %. De Franse Eugenie Burban werd tweede met Little Rock (70,196 %), voor landgenote Capucine Noel met Soleil Noir Vom Rosenhof (68.873 %). Van Zwambagt kwam ook in de ring met Fyeo, maar deze United-zoon zag teveel kabouters, waardoor de score bleef steken op 63.284 procent.

Nederlandse amazones

Fabienne Jongen reed Botticelli knap naar de vierde plek met 68.824%, net voor Daphne van Peperstraten en Greenpoint's Cupido (67.402 %). Lisanne Zoutendijk eindigoede op de achtste plek met Zilverstar (66.373 %). Deze vijftienjarige zoon van Rousseau werd voorheen uitgebracht door de Canadese ruiter Chris von Martels, die er onder meer een zilveren teammedaille en individuele bronzen medaille mee won op de Pan America Games in Toronto. Na een leaseperiode werd de ruin van de ruiter overgenomen. Zoutendijk is met Zilverstar opgenomen in het B-kader bij de Young Riders. Hier vind je de complete uitslag van de Young Riders. Foto: Digishots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties