Ruysdael van Ruijnen - 607
KWPN Eerste Bezichtiging
© DigiShots
Ruysdael van Ruijnen - 607 KWPN Eerste Bezichtiging © DigiShots DigiShots

KWPN Stallion Show | Gelderse hengst Ruysdael van Ruijnen geprimeerd

Dekhengsten KWPN Hengstenkeuring

Voor de presentatie en de primering van de Gelderse hengsten verschenen er vier in de ring. De juryplaatsen werden opnieuw ingenomen door voorzitter Marloes van der Velden, geflankeerd door Arie Hamoen, Luuk Smetsers en Jan Pen. Alle vier mogen aantreden voor het verrichtingsonderzoek.

Advertisement

Meest complete hengst

Geprimeerd werd Ruysdael van Ruijnen. Deze royale vos is gefokt en staat geregistreerd bij Barbara Brugge in Ruinen. Vader is Kardieno en moeder is de elite sportmerrie Jamila (Chippendale x Elegant). Hij overtuigde in kwaliteit, door zijn aansprekende optreden en ook op papier. Marloes lichtte toe: “Deze hengst is de meeste complete hengst, qua uitstraling en maat en formaat. Daarnaast staat hij goed in het Gelderse type en komt ook uit een predicaatrijke merrielijn. Bewegen doet hij met veel souplesse en een goede techniek en steeds in een goede houding.”

Gelderse opdruk 

Ook groen licht voor Ermelo kreeg Ronaldo K. Hij is gefokt bij familie Kamphorst in Zwartebroek. De zoon van Alexandro P komt uit stermerrie Madora van Heliotroop VDM. Hij staat geregistreerd bij J. van Veluw uit Putten en K.J.L. de Groot uit Maarssen. Marloes: “Dit is een hengst met een goede Gelderse opdruk. Hij draaft met veel kracht en afdruk, maar in de galop zagen we zaterdag wat spanning terug.”

Veel beentechniek

Repelsteeltje is gefokt bij Ria Hekkert in Wijhe en staat geregistreerd bij de Amerikaan Scot Tolman. Zijn vader is Jupiler S en hij komt uit voorlopig keurmerrie Konstance (v. Alexandro P). “Repelsteeltje staat goed in het Gelderse type, toont maat en formaat, een goede voorhand met mooie verbindingen en veel ruimte in beweging. Wij willen deze hengst dan ook graag testen.” De laatste uitnodiging voor het verrichtingsonderzoek ging naar King Karim-zoon Royal King. Hij is gefokt en staat geregistreerd bij Anouk Noordman in Zuidwolde. Zijn moeder is de elite sportmerrie Zeronica van Talos. Zij is tevens de moeder van de eerder al goedgekeurde Gelderse hengst Odeer. Zeronica is met Anouk internationaal gestart in de Grand Prix-dressuur. Hij is met zijn 1.62m niet al te groot, maar groeit in beweging. Daarin laat hij veel beentechniek en souplesse zien.

Bron: KWPN