Rohan
KWPN Hengstenkeuring 2024
© DigiShots
Rohan KWPN Hengstenkeuring 2024 © DigiShots DigiShots

KWPN Stallion Show | Totaal van 46 dressuurhengsten doorverwezen, vijf hengsten geprimeerd

Fokkerij KWPN Hengstenkeuring

Op de tweede en laatste dag van de dressuurhengsten hebben nog eens 21 hengsten een uitnodiging ontvangen voor het verrichtingsonderzoek. In totaal zijn er 46 jonge hengsten doorverwezen samen met de Lichte Tour-hengst Vaderland. 

Advertisement

Vijf premiehengsten

Vrijdag werden al 25 hengsten doorverwezen en daar kwamen zaterdag nog eens 20 hengsten bij. Dinja van Liere stelde de hengst Vaderland voor en de hengst verdiende een uitnodiging voor het vijfdaagse onderzoek. In totaal verdienden vijf hengsten de titel premiehengst en mochten voor het publiek nogmaals een showronde draven. Gert Jan van Olst kreeg twee hengsten geprimeerd: Rayano (v. Glamourdale) en Rumble VDK (v. Lantanas). Ook Joop van Uytert mocht tweemaal naar voren komen voor de primering van Rohan (v. Jameson RS2) en Rome USB (v. Vaderland). 


Rome USB KWPN Hengstenkeuring 2024 © DigiShots 

Complete hengsten 

Lantanas en Glamourdale kregen ieder drie zonen aangewezen. Blue Hors Monte Carlo TC, Kjento en Le Formidable kregen ieder twee hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. “We hebben een koppel heel complete hengsten kunnen aanwijzen en ook gezien de bloedlijnen en de variatie daarvan, hebben we alle reden om met veel vertrouwen uit te kijken naar het verlichtingsonderzoek”, sprak voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Bart Bax. 

Bron: KWPN

Foto’s: Digishots 

Rome USB
KWPN Hengstenkeuring 2024
© DigiShots