Premiehengst Rohan (Jameson RS2 x Easy Game) tijdens de 
KWPN Hengstenkeuring 2024
© DigiShots
Premiehengst Rohan (Jameson RS2 x Easy Game) tijdens de KWPN Hengstenkeuring 2024 © DigiShots Foto: DigiShots

KWPN Stallion Show | Jameson RS2 topleverancier op vrijdag.

Fokkerij KWPN Hengstenkeuring

De KWPN hengstenkeuring op de vrijdag werd een mooie dag voor de hengst Jameson RS2. Met drie zonen aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en een premiehengst gaf de hengst die met Marieke van de Putten furore maakt in de sport, zijn fokkerij-visitekaartje af op deze druk bezochte dressuurdag in Den Bosch. 

Advertisement

Naast Jameson RS2 kregen ook Secret (2), Bordeaux (2), Ferguson (2) en Las Vegas (2) meerdere zonen aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. 

Twee premiehengsten

De jury bestaande uit voorzitter Bart Bax, Johan Hamminga en Wouter Plaizier beoordeelden 52 hengsten in de tweede bezichtiging. In totaal werden 25 hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. 

Twee hengsten werden geprimeerd. Rohan, een zoon van Jameson RS2  (uit Hera keur IBOP-dress van Easy Game), gefokt door Lisman Stables en in eigendom van Joop van Uytert uit Heerewaarden sprak aan met zijn model en beweging. Hij gaat terug op de beroemde Dodona-stam, die we natuurlijk kennen van bijvoorbeeld de hengsten Bordeaux en Rubinstein en Olympiadepaarden Amon, Ahlerich en Rembrandt. 


Rockstar Millionaire (D’Avie x Sandro Hit), premiehengst, KWPN Hengstenkeuring 2024 © DigiShots - Foto: DigiShots

Rockstar Millionaire

De tweede geprimeerde hengst betreft een zoon van Don Juan de Hus-nazaat D’avie uit Santana van hof Olympia (Sandro Hit x Silvano II). Deze Rockstar Millionaire  komt uit hetzelfde lijntje als de hengst Santano (v. Sandro Hit) en de internationale  Grand Prix-dressuurpaarden Edmonton (v. Jazz), Sintano van Hof Olympia (v. Sandro Hit) en Davos (v. Jazz). De hengst werd gefokt door R. Dudley uit Leiden en is in eigendom van Y. Kaptein uit Hazerswoude-dorp en MT-Stables uit Kootwijkerbroek. 

Rockstar Millionaire (D'Avie x Sandro Hit), premiehengst, 
KWPN Hengstenkeuring 2024
© DigiShots