Afbeelding
Colin R Wilson

Ernstige verwaarlozing in België; één paard direct ingeslapen

Algemeen

Afgelopen zaterdag, op Nieuwjaarsdag, stuitte de politie en de dierenbescherming op een schrijnend geval van verwaarlozing in het Belgische Temse. Ter plaatse vonden zij verschillende zwaar verwaarloosde paarden. Deze stonden op een modderig stuk land zonder voedsel, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. 

Advertisement

Inslapen

Voor één paard bleek de hulp helaas te laat. De dierenarts was genoodzaakt om dat paard ter plaatse in te laten slapen. Waarschijnlijk heeft het dier het niet gered door een combinatie van ondervoeding en zandkoliek. De krant sprak met Annelies De Bue van Paardenambulance Stabroek. Zij vertelt over de mogelijke doodsoorzaak van het dier: “Als te weinig hooi of ander voedsel beschikbaar is, gaan paarden te veel zand opnemen. Zelfs als buren af en toe wat brood over de draad gooien, is het risico groot dat de dieren modder binnenkrijgen. Dat hoopt zich op in de darm.” 

Zeer slechte conditie

Daarnaast werden er ook nog twee andere paarden gevonden die in een zeer slechte conditie waren. Nadat deze dieren water en hooi hadden gekregen, werden zij direct in beslag genomen. De paarden zijn overgebracht naar een opvangcentrum. Daar kunnen zij nu rustig op krachten komen.

Bron: Het Laatste Nieuws