Maikel van der Vleuten - Beauville Z
CHIO Rotterdam 2021
© DigiShots
Maikel van der Vleuten - Beauville Z CHIO Rotterdam 2021 © DigiShots © DigiShots

CSIO Barcelona, finale Nations Cup | Rob Ehrens neemt ‘bronzen’ Maikel van der Vleuten mee naar de finale “Mee doen om de prijzen”

Algemeen

De Nederlandse springruiters maken zich op voor de finale van de FEI Nations Cup in Barcelona. Bondscoach Rob Ehrens heeft zijn lijst ingediend met ruiters die hij meeneemt naar het fraaie Real Club de Polo in Barcelona. Dat zijn: Willem Greve, Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders, Sanne Thijssen en Kevin Jochems.

Advertisement

“Ik kijk altijd naar de combinaties die fit to compete zijn en waarmee we mee kunnen doen om de prijzen”, liet Rob Ehrens aan Hoefslag weten. De ruiters nemen bijna allemaal twee paarden mee. “Maar voor de Nations Cup heb ik Willem Greve met Carambole, Sanne Thijssen met Con Quidam RB, Maikel van der Vleuten met Beauville Z en Harrie Smolders in gedachten. Harrie laat nog weten of dat Bingo du Parc of Monaco wordt. De reservecombinatie is Kevin Jochems met Turbo Z.”

Wisselen in de landenwedstrijd toegestaan

Net als in Tokio mag Ehrens voor en tijdens de wedstrijd in Barcelona een combinatie wisselen. “Daarom kan het nog veranderen. Maar ik kijk er positief naar uit. We hebben in Aken best goed gereden. We hadden weinig geluk in de landenwedstrijd, maar het waren gedegen en goede rondes. We gaan zeker niet met de kin op de schoenen naar Barcelona.

Overige paarden

Op Instagram zagen we al dat Kevin Jochems deze week lekker thuis aan het rijden was met Turbo Z. “Easy week at home for Turbo, next week Barcelona”, schreef de springruiter. Hij heeft ook Isovlas Emmerton ingeschreven voor de wedstrijd in Spanje. Daarnaast staan Zypria S N.O.P. (Willem Greve), Hi There (Sanne Thijssen) en Kamara van ‘t Heike (Maikel van der Vleuten) op de lijst voor Barcelona.

De paarden gaan begin volgende week naar Barcelona. De wedstrijd is op 1, 2 en 3 oktober 2021.

Bekijk hier de lijst met alle deelnemers.

Door: Robert Hüsken / Hoefslag