Greve Willem, NED, Zypria S, 370
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
03/08/2021
Greve Willem, NED, Zypria S, 370 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 03/08/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Rob Ehrens: “De wereld heeft niet stil gezeten”

Springen

De eerste wedstrijd voor de springruiters op de Olympische Spelen in Tokio zit er op. Marc Houtzager en Maikel van der Vleuten bleven foutloos en mogen door naar de finale morgen, waar de individuele medailles verdeeld worden. Willem Greve had een balk en valt daardoor nipt buiten de beste 30 die door mogen. Onze verslaggever ter plaatse, Robert Hüsken, sprak bondscoach Rob Ehrens na afloop.

Advertisement

Lang gewacht

“We hebben lang gewacht, maar vandaag ging het gebeuren. Ik had zelf wel een andere inschatting van het aantal foutlozen gemaakt. Misschien 15, maar niet zoveel er boven. Ik had verwacht dat het struikelblok in het parcours meer naar het einde zou liggen, maar toen het begon bleek het lijntje van de oxer naar de driesprong grote moeilijkheden te geven. Uiteindelijk werd er gewoon heel goed gereden. Je ziet dat de wereld niet stilstaan, kijk hoe bijvoorbeeld Israël en Japan het gedaan hebben.”, vertelt Rob

Jammere fout

“Ik was heel tevreden over de wijze van springen van alle drie de paarden. Het was een jammere fout van Willem, want hij reed goed. Marc maakte het nog even spannend toen zijn paard op weg naar hindernis één afdraaide, maar Marc bleef rustig en reed een maigistrale ronde. Bij Maikel was het even zoeken naar het juiste ritme, maar halverwege lukte dat en sprong hij super. Er wordt echt sterk gereden en ik kijk al uit naar de proef van morgen!”

Bron: De Hoefslag

Foto: Hippofoto.be

Van Der Vleuten Maikel, NED, Beauville Z, 373
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
03/08/2021
Greve Willem, NED, Zypria S, 370
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
01/08/2021