Gal Edward, NED, Glock's Total US, 151
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
27/07/2021
Gal Edward, NED, Glock's Total US, 151 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 27/07/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Edward Gal na zesde plek in Kür: “Ik had weer het gevoel van Kentucky”

Dressuur

Edward Gal werd vandaag zesde in de Kür op muziek op de Olympische Spelen met GLOCK’s Total US (v. Totilas), met een score van 84,157%. Onze verslaggever ter plaatse, Robert Hüsken, sprak met hem na afloop van zijn proef.

Advertisement

Muziek van Totilas

“Ik had echt het gevoel van Kentucky, zo in het stadion en dan met de muziek van Totilas. Dat was echt een gaaf gevoel. Ik blijf die muziek mooi vinden en het heeft echt iets extra’s voor mij. Nu is het wel tijd dat Total zijn eigen Kür krijgt”, vertelt Edward.

Veel stappen gezet

“Ik ben super blij met hoe het hier gelopen is. Ik ben heel tevreden met de ontwikkeling die hij hier heeft door gemaakt en we hebben laten zien wat hij kan. Hij heeft veel stappen gezet en was echt aan het groeien in de proeven. Ik kan steeds sneller dingen oplossen en alles beter aan elkaar krijgen. Ik was niet gekomen om te winnen, maar om zo goed mogelijk te presteren en dat is gelukt. Ik ben nu ook wel blij dat we naar huis kunnen. We mogen hier namelijk helemaal niks. Alleen maar op je kamer zitten of op stal zijn.”

Lees hier het uitgebreide liveblog van de kür op muziek terug.

Bron: De Hoefslag

Foto: Dirk caremans Hippofoto.be